Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 14:35

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει: “Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας”

ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΛΛΩΤΟΥΣ 
Ότι το προσωπικό που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, λόγω θεμάτων υγείας, ταλαιπωρείται σοβαρά μέχρι να πάρει την άδεια ειδικού σκοπού που δικαιούται, καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Τονίζει ότι δημοτικές αρχές και διευθυντές των ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας “βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων, των οικογενειών τους και του υπόλοιπου κόσμου”. Ζητάει επίσης την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη…

Ειδικότερα η καταγγελία του Σωματείου έχει ως εξής: “Καταγγέλλουμε την αδιαφορία των Δημάρχων, των Διοικήσεων και των Γενικών Διευθυντών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, πού βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας των οικογενειών μας και των ανθρώπων γύρω μας.

Τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος που αν έχει συμπτώματα, δεν μπορεί να εξεταστεί στο Νοσοκομείο και απλά του συστήνεται να καθίσει σπίτι του για 14 ημέρες; 

Τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, που για να του εγκρίνουν άδεια ειδικού σκοπού του βγάζουν την  ψυχή;

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια η προκλητική τους στάση, αφού έχουν  τις πλάτες της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο την ατομική ευθύνη.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

1      Με ευθύνη των Διοικήσεων να προμηθευτούν προϊόντα απολύμανσης με πιστοποίηση.

2      Άμεσα απολύμανση όλων των χώρων εργασίας.

3      Να χορηγηθούν άδειες ειδικού σκοπού σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και σε όλους τους εργαζόμενους που χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι.

4      Εκ περιτροπής εργασία για τους εργαζόμενους στα γραφεία, με απαγόρευση εισόδου στο κοινό και εξυπηρέτηση ύστερα από ραντεβού, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.

5      Λειτουργία των συνεργείων εκ περιτροπής με προσωπικό ασφαλείας, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.

6      Φυσικά όλο το ενεργό προσωπικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη του ζητηθεί.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ”.