Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 08:38

Συνδικάτο Οικοδόμων: Οι διεκδικήσεις μας στην ΤΕΜΕΣ έφεραν αποτελέσματα

Δεσμεύσεις για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ, ανακοίνωσε ότι πέτυχε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας…

Συγκεκριμένα το Συνδικάτο ανακοίνωσε τα εξής: “Συνάδελφοι, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής ήδη φέρανε τα πρώτα αποτελέσματα !!!

Εφόσον, σε περίοδο πανδημίας και με κυβερνητική απόφαση που απαγορεύει συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, το εργοτάξιο παραμένει ανοιχτό, μετά την πίεση του Συνδικάτου η εργοδοσία της ΤΕΜΕΣ σε επικοινωνία μαζί μας, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων μας:

Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Αντισηπτικά - Μάσκες – Γάντια εργασίας – Γυαλιά που θα αποκατασταθούν μετά την φθορά τους.

Επιμελής απολύμανση σε τουαλέτες και αποδυτήρια.

Στελέχωση του Ιατρείου, ύπαρξη γιατρού στο εργοτάξιο. Σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των ίδιων και τον εργαζομένων.

Πόσιμο νερό για όλους και τοποθέτηση ψυκτών νερού, πριν το καλοκαίρι.

Λύση στην μεταφορά εργαζομένων από και προς τη δουλεία, ώστε να μην στοιβάζονται 5, 8 και 10 άνθρωποι μέσα σε ένα όχημα.

Να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Οι πληρωμές θα γίνονται το αργότερο μέχρι 2 του μηνός.

Να σταματήσουν οι απειλές για απολύσεις και ωράρια λάστιχο. Παύση εργασίας τα Σαββατοκύριακα ώστε να ξεκουραζόμαστε και να έχουμε ελεύθερο προσωπικό χρόνο.

Άδειες επί πληρωμή και όχι απειλές και απολύσεις, σε όποιον τις χρειάζεται, είτε επειδή είναι στις ευπαθείς ομάδες, είτε έχει άρρωστο κάποιο μέλος της οικογένειας, είτε έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα.

Συνάδελφοι, ο αγώνας έφερε και φέρνει αποτελέσματα. Γραφόμαστε στο συνδικάτο, συνεχίζουμε και πυκνώνουμε ακόμα περισσότερο τις γραμμές του, γιατί είναι ο μόνος δρόμος να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες τον εργοδοτών.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤIΟΥΝΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”.