Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 20:32

“Ήρωες της καθημερινότητας” οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ

Διάβασα στην εφημερίδα ένα θέμα με τίτλο “Οι ήρωες της καθημερινότητας”. Αναφέρεται στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ. Προφανώς και είναι περιττό να επαναλάβω και εγώ τι φορτίο έλαχε να σηκώσουν αυτοί οι συνάδελφοι. Το ξανασκέφτηκα όμως… Γιατί είναι περιττό να κάνεις αναφορά και να παραδεχτείς εκείνους τους εργαζόμενους που τους έπεσε τόση δουλειά και που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από άλλους εργαζόμενους να κολλήσουν το νέο ιό, να νοσήσουν ενδεχομένως, να τον μεταδώσουν στην οικογένειά τους;...

Μίλησα λοιπόν με κάποιους φίλους εργαζόμενους σε Σούπερ Μάρκετ. Πιο πολύ με επηρέασαν αυτά που μου είπαν ότι αισθάνονταν τις πρώτες ημέρες, όταν ξεκίνησαν να επιβάλλονται τα πρώτα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού, ιδιαίτερα όταν άρχισαν να κλείνουν οι επιχειρήσεις με απόφαση του κράτους. Ο πιο πολύς κόσμος φοβήθηκε τότε. Για σκεφθείτε όμως πόσο περισσότερο φοβήθηκαν οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ. Και δεν ήταν μόνο φόβος. Ήταν ότι δεν είχαν επίσημες οδηγίες από την πολιτεία για τα μέτρα προστασίας που έπρεπε να πάρουν. Σκέφτονταν την οικογένειά τους, μήπως κολλήσουν και μεταφέρουν το νέο ιό στο σπίτι. Ήταν και το ότι γέμισαν τα Σούπερ Μάρκετ κόσμο που “φουλάριζε” καρότσια σαν να ‘ταν Χριστούγεννα. 

“Ψάξαμε να βρούμε οδηγίες στο ίντερνετ για το πως μπορούμε να προστατευτούμε, για τις μάσκες, τα γάντια. Βρήκαμε μόνοι μας τι πρέπει να κάνουμε, γιατί οι οδηγίες από το υπουργείο ήρθαν αργότερα” μου είπε φίλος, στέλεχος Σούπερ Μάρκετ στην Καλαμάτα. 

Και μέσα σε αυτή την κατάσταση φόβου και ανησυχίας, οι εργαζόμενοι είχαν να διαχειριστούν την τεράστια αύξηση της κίνησης και της κατανάλωσης. Υπερ-εντατική δουλειά και μάλιστα με καταναλωτές επίσης φοβισμένους αλλά και κάποιους με προκλητική στάση. “Είχαμε κόσμο που είχε πανικοβληθεί όμως και πάλι δεν πρόσεχε. Έρχονταν με μάσκες, με γάντια, με καχυποψία ότι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό από οτιδήποτε αλλά ταυτόχρονα με πανικό, ξεχνιώντουσαν και κόλλαγαν πάνω σε άλλους πελάτες. Υπήρξαν και παρεξηγήσεις μεταξύ πελατών. Υπήρχαν επίσης και εκείνοι που το έπαιζαν άτρωτοι, άνετοι. Τώρα πάντως η κατάσταση έχει αλλάξει, έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό”, ανέφερε το στέλεχος του Σούπερ Μάρκετ. 

Ο συνομιλητής μου εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά και έχουν δείξει ότι είναι πολύ υπεύθυνοι. Αυτό, πρόσθεσε, έχει να κάνει και με τη νέα ηλικία που έχει το περισσότερο προσωπικό των Σούπερ Μάρκετ, σαν νέοι έχουν περισσότερες δυνάμεις. Όμως, συνέχισε, κάποια στιγμή επέρχεται και η κούραση, “χρειάζεται προσοχή γιατί η κούραση και η ρουτίνα οδηγούν σε λάθη. Και βλέπω ότι και οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να είναι πιο χαλαροί, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν δίνουν μεγάλη προσοχή, δεν διατηρούν για παράδειγμα τις αναγραφόμενες αποστάσεις από άλλους πελάτες. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αν συνεχιστεί αυτό το χαλάρωμα”. 

Ένα άλλο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει το προσωπικό των Σούπερ Μάρκετ ήταν με εκείνους τους πελάτες που αγόραζαν με υπερβολή τα αντισηπτικά μαντηλάκια, τα τζελ, τις λοσιόν, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους που δεν έβρισκαν. Υπήρχαν καταναλωτές που σκαρφίζονταν ό,τι δικαιολογία μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να πάρει περισσότερα τέτοια προστατευτικά είδη από όσα πραγματικά χρειαζόταν. 

Και σε αυτό το θέμα πάντως φαίνεται ότι ομαλοποιείται η κατάσταση, οι καταναλωτές βρίσκουν πια λιγότερο δύσκολα τα πανάκια και τα τζελ και οι τιμές τους σταμάτησαν να ανεβαίνουν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ στο 6% και τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από τα Σούπερ Μάρκετ είναι ότι έχει μειωθεί η αγορά προϊόντων καθαριστικών ρούχων. Προφανώς ο εγκλεισμός έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του πλυσίματος των ρούχων, αφού ο περισσότερος κόσμος δεν αλλάζει τόσο συχνά όσο όταν έβγαινε για τη δουλειά και για τη βόλτα και τη διασκέδαση. 

Αντίθετα, έχει αυξηθεί ιδιαίτερα η αγορά ειδών προσωπικής φροντίδας, όπως είναι οι βαφές μαλλιών, οι μάσκες μαλλιών, τα σαμπουάν και διάφορα άλλα είδη καλλωπισμού. Προφανώς αυτό συμβαίνει επειδή είναι κλειστά τα κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις καλλυντικών και καλλωπισμού. 

Οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ είναι πραγματικά “ήρωες της καθημερινότητας” στις μέρες του κορονοϊού. Και όχι μόνο του κορονοϊού αλλά σε κάθε κρίση. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε τις πρώτες ημέρες των κάπιταλ κοντρόλ. Τους εκτιμούμε λοιπόν ακόμη περισσότερο, τους ευχόμαστε να έχουν πάντα δύναμη και να προσέχουν!

Στ.Μ.