Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 19:48

Το Εργατικό Κέντρο θεωρεί σωστά τα μέτρα για τους εργαζόμενους

ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 
“Σωστά η Κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων” λέει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, η οποία ζητά τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και στους μακροχρόνια άνεργους. Έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτσης…

Στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τον υπουργό Εργασίας σημειώνονται τα εξής: “Δίχως καμιά αμφιβολία οι στιγμές  που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας επίσης και οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες.

Σε  αυτήν την υγειονομική κρίση, για τον περιορισμό της οποίας επιβλήθηκαν πολιτικές και μέτρα δημιουργώντας νέα δεδομένα στην οικονομία και στην εργασία, σωστά η Κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για την στήριξη των εργαζομένων.

Είναι όμως ανάγκη τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και για την στήριξη των μακροχρόνια ανέργων οι οποίοι ως γνωστό ανέρχονται περίπου στις 470.000, δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

Πολλοί  απ΄αυτούς ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να εργασθούν ξανά είτε γιατί τα επαγγελματικά τους προσόντα και ικανότητες έχουν απαξιωθεί είτε διότι απασχολούντο σε κλάδους της οικονομίας οι οποίοι φθίνουν και η ζήτηση τους είναι ίσως και μηδενική (οικοδόμοι,μουσικοί κλπ) είτε πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κατηγορία αυτή των ανέργων σήμερα έχει ακόμη σοβαρότατα προβλήματα τα οποία έχουν ενταθεί εξ αιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Άλλωστε είναι  νωπές σε όλους μας οι συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που ταλαιπώρησαν οικονομικά και κοινωνικά την χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η πολιτεία να στηρίξει οικονομικά και αυτούς τους συμπολίτες μας απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας με ανάλογη οικονομική ενίσχυση ή με κάποιο βοήθημα”.