Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 08:36

Προς νομοθέτηση η απασχόληση ανέργων ως εργατών γης με συνέχιση καταβολής του επιδόματος ανεργίας

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ 
Αποδεκτή γίνεται από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόταση που κατέθεσαν ο Μίλτος Χρυσομάλλης και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, για την απασχόληση ανέργων ως εργατών γης, χωρίς να διακοπεί η καταβολή του επιδόματος ανεργίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σοβαρή έλλειψη εργατών γης για τη φροντίδα των καλλιεργειών και τη συγκομιδή της παραγωγής…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Μίλτου Χρυσομάλλη, “άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 10 βουλευτών της ΝΔ για την ενίσχυση της εποχικής απασχόλησης Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες, που είχε κατατεθεί με Ερώτηση στη Βουλή από τις 27 Απριλίου.

Με δηλώσεις τους τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια επίσκεψης σε αγροτική μονάδα στην Αττική, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών, ανακοίνωσαν ότι η Κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση της διατήρησης του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία – που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση – κινείται δυναμικά προς την κατεύθυνση της επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας, έναν βασικό άξονα της Κυβέρνησης της ΝΔ. Έτσι και ο πρωτογενής τομέας θα ενισχυθεί με εργατικό δυναμικό που σήμερα λείπει και μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας θα ενισχύσει σημαντικά το εισόδημά της εργαζόμενη, χωρίς την ίδια στιγμή να χάνει το επίδομα ανεργίας που δικαιούται.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι συνεχίζει να διατηρεί την επαφή της με τα προβλήματα του λαού, δίνοντας λύσεις βιώσιμες και ουσιαστικές. Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του σε αγροτική μονάδα, της άμεσης νομοθέτησης του δικαιώματος των ανέργων να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας, αποτελεί όχι μόνο απόδειξη πραγματικής ευαισθησίας απέναντι σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και χειροπιαστή επιβεβαίωση ότι στη πρώτη προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης παραμένει ο πρωτογενής τομέας, αλλά επιπλέον αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται άμεσα στις θετικές προτάσεις των βουλευτών. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η υγειονομική κρίση στην ελληνική κοινωνία, προτείνοντας στην Κυβέρνηση μέτρα και παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την ανακούφιση όλων», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης”.