Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 08:44

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Καράμπελας

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Καράμπελας

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Τα τέσσερα εκλεγμένα μέλη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο του στήριξε το ΠΑΜΕ ζητά από την πλειοψηφία να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση, με θέμα την υποστήριξη των εργαζομένων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται (εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων, μη χορήγηση ειδικής άδειας). Οι εκλεγμένοι είναι οι Παναγιώτης Καράμπελας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Βαγγέλης Μπάκας…

Σε ανοιχτή επιστολή τους σημειώνουν: “Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού οι εργαζόμενοι της περιοχής και τα δικαιώματα τους δέχονται ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία.  Με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης καθιερώνονται μια σειρά από διαχρονικές αξιώσεις του ΣΕΒ.

  •   Η εκ περιτροπής εργασία και η απογείωση των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, όπου ο εργοδότης μπορεί να απασχολεί το προσωπικό του για όσο χρόνο και όποτε αυτός θέλει πληρώνοντας τους μισούς μισθούς.
  •       Η δυνατότητα επιβολής της τηλεργασίας που σμπαραλιάζει τα ωράρια των εργαζομένων.
  •   Οι απληρωσιές με πρόφαση την πανδημία και την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων.
  • Δεν δίνονταν άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς που το δικαιούνταν και χρεώνονται την κανονική τους άδεια.

Για όλα αυτά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πρέπει να σταθεί μπροστάρης στον αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση στα δικαιώματα τους.

Είναι ώρα ευθύνης από όλα τα μέλη της διοίκησης.  Το ΔΣ του Εργατικού κέντρου πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, να συζητήσει την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και να σχεδιάσει την απάντηση  των εργαζομένων στην επίθεση που δέχονται.

Σε αυτές τις συνθήκες οι προφάσεις που προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης για αποφυγή συνωστισμού, ώστε να μη γίνει η συνεδρίαση, στερούνται σοβαρότητας.

ΥΓ

Η συνεδρίαση μπορεί να γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου τηρώντας αποστάσεις μεταξύ των μελών της διοίκησης”.