Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 20:52

Προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους σε γνωστή επιχείρηση της Καλαμάτας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Περίπου πέντε μήνες απλήρωτοι είναι εργαζόμενοι σε γνωστή επιχείρηση της Καλαμάτας, τονίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα  σε προσφυγή του προς την Επιθεώρηση Εργασίας, την οποία καλεί να παρέμβει ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων…

Το Συνδικάτο έδωσε στη δημοσιότητα την προσφυγή που έκανε και η οποία έχει ως εξής: “Με την παρούσα αίτηση μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι ως σωματείο κατά εξακολούθηση, έχουμε γίνει  αποδέκτες καταγγελιών από συνάδελφούς μας που εργάζονται στην επιχείρηση “...”  (σ.σ. ονοματίζεται η επιχείρηση).

Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι (περίπου 5 μήνες).

Θεωρούμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι. Πολύ περισσότερο για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους εργαζόμενους σε ακόμη πιο δύσκολη θέση ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά έξοδα επιβίωσης  τους.

Αιτούμαστε άμεσα  από την επιθεώρηση εργασίας χωρίς καμιά καθυστέρηση:

  •   Να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν άμεσα και να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα τους.
  •         Να ορίσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία ώστε να λυθούν και τα επιπλέον προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους εργασίας ώστε οι εργαζόμενοι να προστατευτούν από την επίθεση της εργοδοσίας που ήδη εντείνεται με αφορμή την οικονομική κρίση. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ώστε να μην μείνει κανένας χωρίς εισόδημα”.