Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 08:58

Πήγε η δημοτική αρχή να βάλει δικούς της στη ΔΕΥΑΚ από το παράθυρο;

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 
Αναπάντητα ερωτήματα έμειναν μετά την οξεία αντιπαράθεση χθες, μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων από τη μια και της διοίκησης και διεύθυνσης της ΔΕΥΑΚ από την άλλη. Ερωτήματα για το αν η δημοτική αρχή επιχείρησε να βάλει δικούς της στη ΔΕΥΑΚ από το παράθυρο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας…

Χθες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και μεταξύ των θεμάτων ήταν, όπως σημειώνει το Σωματείο,  η πρόσληψη δύο μηχανικών, ενός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ενός τεχνολογικής εκπαίδευσης, με σύμβαση ενός έτους και με αμοιβή 20.000 ευρώ. 

Το Σωματείο από το πρωί είχε ανακοινώσει ότι ζητά την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την ημερήσια διάταξη, τονίζοντας ότι αφενός είχαν προεπιλεγεί οι δύο μηχανικοί και αφετέρου ότι η ΔΕΥΑΚ πρέπει να καλύψει τις ελλείψεις με μόνιμο προσωπικό, στις θέσεις που είναι κενές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. 

Το αίτημα του Σωματείου δεν εισακούστηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, η συνεδρίαση πήγε να ξεκινήσει αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων που αντέδρασαν έντονα. 

Στον έντονο διάλογο που είχε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, με το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, ζήτησε να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία και, αντίθετα, να κινηθεί η διαδικασία για την πλήρωση των κενών θέσεων του Οργανισμού. 

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ απάντησε ότι δεν έχει αντίρρηση, τόνισε όμως η δημοτική επιχείρηση χρειάζεται άμεσα τους δύο μηχανικούς για την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη έργων. 

Τότε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος απάντησε ότι έχουν προεπιλεγεί ήδη οι δύο μηχανικοί, ο δήμαρχος και πρόεδρος απάντησε ότι δεν έχει γίνει επιλογή και τελικά το αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος του Σωματείου είναι να γίνει προκήρυξη για τις δύο θέσεις, να δημοσιοποιηθεί και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους όσοι μηχανικοί το επιθυμούν. 

Τελικά η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες με τη φυσική παρουσία των συμβούλων του Δ.Σ. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει ότι “πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της επιχείρησης, στην Καλαμάτα. Η κινητοποίηση ήταν μαζική, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Το Σωματείο αντέδρασε δυναμικά καθώς όπως «κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση το ΔΣ, μεταξύ άλλων, είχε θέμα πρόσληψης  ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Επρόκειτο για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων,  με απ' ευθείας ανάθεση. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος,  οι προσλήψεις είναι απαραίτητες, όχι μόνο αυτές οι ειδικότητες αλλά και πολλές περισσότερες που προβλέπονται στον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και που σήμερα παραμένουν κενές». 

Κάλεσε τον Δήμαρχο να αποσύρει το θέμα και μετά από έντονο διάλογο ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας διέκοψε την συνεδρίαση, για  το αμέσως επόμενο διάστημα δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση με προοπτική την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Το σωματείο βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση στο επόμενο ΔΣ”.