Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 13:39

Και το Εργατικό Κέντρο ζητά την καταβολή του επιδόματος ασθενείας στη νέα καρκινοπαθή που εργάζεται στον τουρισμό

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Στη στήριξη του δίκαιου και αυτονόητου αιτήματος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στον επισιτισμό και τουρισμό, για τη χορήγηση επιδόματος ασθενείας σε 31χρονη εργαζόμενη στον τουρισμό, η οποία νόσησε από καρκίνο, προχώρησε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, που απέστειλε ανάλογο αίτημα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Στην 31χρονη καρκινοπαθή δεν έχει καταβληθεί το επίδομα ανεργίας επειδή δεν έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία ένσημα, πράγμα όμως που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο να επιτευχθεί γιατί ο τουρισμός καθυστέρησε να ανοίξει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού…

Στο αίτημά της προς τον υπουργό Εργασίας η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σημειώνει: “Κύριε Υπουργέ, Με το υπ αριθμ. 29/30.09.2020 έγγραφο το σωματείο μέλος μας  «Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού – Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας»  μας ενημέρωσε για την μη χορήγηση επιδόματος  ασθενείας σε καρκινοπαθή λόγω του ότι δεν έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ( δηλ. 100 ημέρες εργασίας).

Όπως είναι γνωστό λόγω της πανδημίας του κορωνοιού ο κλάδος του Επισιτισμού – Τουρισμού  είναι ίσως ο κατ΄ εξοχήν κλάδος  ο οποίος έχει πληγεί, που έχει σαν συνέπεια οι εργαζόμενοι φέτος να εργασθούν πολύ λιγότερες ημέρες  και για το λόγο αυτό πολύ  σωστά νομοθετήσατε το επίδομα ανεργίας να καταβάλλεται με απαιτούμενο αριθμό ενσήμων τα 50.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως γίνει ανάλογη τροποποίηση και για τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων ασθενείας σε κλάδους όπως ο Επισιτισμός- Τουρισμός που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία και σε ειδικές περιπτώσεις όπως στην παραπάνω αναφερόμενη καρκινοπαθή εργαζόμενη να μην υπάρχουν όρια και περιορισμοί στη χορήγηση αυτού του επιδόματος ασθενείας.

Θα είμαστε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία”.