Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 19:43

Απεργία αύριο για την υγεία και τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα

Απεργία αύριο για την υγεία και τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Α’ ΕΛΜΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΑ 
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη 26 Νοέμβρη, η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σωματεία απευθύνουν συνδικαλιστικοί φορείς της Μεσσηνίας. Τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι η λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας με πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα και η υπεράσπιση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων…

Στο κάλεσμά της για συμμετοχή στην απεργία το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι “ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020. Καλούνται οι συνάδελφοι στο δημόσιο τομέα να απεργήσουν μαζικά, ώστε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας να ακουστεί ηχηρή η φωνή των εργαζομένων που παλεύουν για:

-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

-Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

-Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

-Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Όχι στα ωράρια και στις συμβάσεις λάστιχο.

-Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

-ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Οι αγώνες δεν αναστέλλονται!

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11”!

Α’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από την πλευρά της Α΄ ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) στο κάλεσμα της για συμμετοχή στην απεργία τονίζονται τα εξής: “Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, η συμμετοχή σας κρίνεται αναγκαία γιατί απ΄ αυτή θα εξαρτηθεί κατά πόσο τα δίκαια αιτήματα μας θα εκπληρωθούν.

Αγωνιζόμαστε για:

  1. Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ιδιαίτερα τώρα που οι

συνθήκες της πανδημίας και της αναγκαστικής καταφυγής στην τηλεκπαίδευση απαιτούν επιπλέον χρηματοδότηση.

  1. Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη λειτουργία ανοικτών σχολείων σε συνθήκες ασφάλεια και υγείας.
  2. Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα παιδιά.
  3. Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη άμεσων αναγκών τώρα.
  4. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στις ΣΜΕΑΕ που παραμένουν ανοικτά και εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους”.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στο απεργιακό κάλεσμα με τρίωρη στάση εργασίας. Το διεκδικητικό πλαίσιο του απεργιακού καλέσματος του Σωματείου είναι: “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΦΘΑΝΕΙ   ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε με 3ωρη στάση   εργασίας, στην απεργία πού έχουν προκηρύξει ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.

Ο Αγώνας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για μόνιμες προσλήψεις και ουσιαστική ενίσχυση στις υποδομές των Νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο Αγώνας της Νεολαίας για ενίσχυση των υποδομών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας των δασκάλων και καθηγητών για μόνιμες προσλήψεις στην  Δημόσια παιδεία είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό, στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα για δουλειά με αξιοπρέπεια και εβδομαδιαία ξεκούραση, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας στα τρόφιμα ποτά για εργασία χωρίς συνωστισμό με σταθερό εβδομαδιαίο ωράριο και με μέτρα προστασίας για την υγεία τους, είναι και δικός μας αγώνας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, δίνουμε τον δικό μας αγώνα και για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για μέτρα ατομικής προστασίας σε όλες τις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, για υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Δίνουμε τον δικό μας αγώνα καθημερινά ενάντια στην απαξίωση της δουλειάς μας, πού στοχεύει στην  ιδιωτικοποίηση μέσω της  διάλυσης των ΔΕΥΑ και την συγχώνευση τους σε επίπεδο περιφέρειας.

Το Σωματείο μας, έχοντας τεράστια εμπειρία από τη συλλογική δράση και την συλλογική λήψη στις αποφάσεις μέσα από μαζικές συνελεύσεις, γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις της Κυβέρνησης από το νέο εργασιακό έκτρωμα πού επιθυμεί να νομοθετήσεις εν μέσω πανδημίας. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για τα συνδικάτα,  η διά νόμου καταγραφή του μητρώου μελών στην Κυβερνητική πλατφόρμα του Υπουργείου, ώστε να γνωρίζουν Κυβέρνηση και  εργοδότες τα μέλη των συνδικάτων.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για την οργάνωση των διεκδικήσεων η ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη απόφασης για απεργία και η δήλωση του 40% του προσωπικού ως προσωπικού ασφαλείας.  

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η 10ωρη ημερήσια  εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Εμείς λόγω ιδιαιτερότητας της εργασίας μας, είμαστε αναγκασμένοι να μην αφήνουμε ανοιχτά σκάμματα και να τελειώνουμε τις αποκαταστάσεις στις βλάβες ύδρευσης αποχέτευσης. 

Δουλεύουμε με βάρδιες σε εικοσιτετράωρη βάση με υπερεργασία και νυχτερινά. Για όλους εμάς το εργασιακό έκτρωμα θα φέρει δεκάδες απλήρωτες ώρες  εργασίας, χωρίς να έχουμε έστω και το δικαίωμα πού έχουμε σήμερα να προσφύγουμε στην επιθεώρηση για βλαπτική μεταβολή.  

Για όλους αυτούς τους λόγους στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ θα δώσουμε δυναμική παρουσία στην Απεργία και στις κινητοποιήσεις με συμβολικές συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς σε κάθε ΔΕΥΑ του Νομού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας γιa την υγεία λόγω covid”.