Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 17:12

Παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί ο μπροστάρης των εργατικών αγώνων Παναγιώτης Κουφαλάκος

Παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί ο μπροστάρης των εργατικών αγώνων Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την παραίτησή του, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, υπέβαλε στη διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας και μπροστάρης στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων...

Η παραίτηση του Παναγιώτη Κουφαλάκου υποβλήθηκε μετά από συνεχή και δημιουργική παρουσία 37 ετών στην ΔΕΥΑΚ. Υπήρξε βασικό στέλεχος της Δημοτικής Επιχείρησης από το έτος 1984. Ως πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (νυν Πανεπιστημίου Πειραιά) συνέβαλε στην οργάνωση  και μηχανοργάνωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.

Αρχικά ως  μέλος του σωματείου των εργαζομένων στην δημοτική επιχείρηση και στη συνέχεια ως πρόεδρος του συνέβαλε στη σφυρηλάτηση του αγωνιστικού πνεύματος για τη βελτίωση των όρων εργασίας, αλλά και στην παροχή αρίστων υπηρεσιών στους δημότες της Καλαμάτας. Τα τελευταία χρόνια το σωματείο ενέταξε στη δύναμή του και τους εργαζομένους στις ΔΕΥΑ Μεσσήνης, Πύλου και Τριφυλίας και η δυναμική παρουσία του σωματείου των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη διεκδίκηση και λύση των προβλημάτων τους.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, παράλληλα με τη μακρόχρονη προσπάθειά του ως πολύτεκνος οικογενειάρχης,  τα εργασιακά και σωματειακά καθήκοντά του ως Πρόεδρος του Σωματείου, συμμετείχε και ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, αλλά και στη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας με τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ), υποστηριζόμενη από  το ΠΑΜΕ.