Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 07:56

Για εγκληματική αδιαφορία μιλούν οι συνδικαλιστικοί φορείς με αφορμή το θάνατο εργαζόμενου του Δήμου Τριφυλίας

ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ 
Ευθύνες στην κυβέρνηση και σε δημοτικές αρχές, οι οποίες απαξιώνουν δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να μπορέσουν να τις ιδιωτικοποιήσουν, αποδίδουν τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το θάνατο εργαζόμενου στην Καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας εν ώρα εργασίας. Ο 53χρονος έχασε τη ζωή του ενώ καταπλακώθηκε από το απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν,  όταν αυτό ανατράπηκε…

Χαρακτηριστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει, αφού βέβαια εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του εργαζόμενου του Δήμου Τριφυλίας, “για ακόμη μία φορά, την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές που αντί να λάβουν μέτρα και να προστατέψουν τις ζωές των εργαζομένων, ολοένα και περισσότερο απαξιώνουν μέσα και προσωπικό με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, όπως αυτή της καθαριότητας. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πολλοί περισσότεροι αυτοί που τραυματίσθηκαν. Η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι ωστόσο επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία. Δεν νοιάζονται για τα σπίτια που κλείνουν, δεν ακούν το θρήνο και τον πόνο των παιδιών, γυναικών και γονέων των εργαζομένων που χάνονται”. 

Από την πλευρά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρός και ο γραμματέας, Δημήτρης Φαββατάς και Παναγιώτης Μερτίκας αντίστοιχα: “Το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου στην Τριφυλία που έχασε άδικα τη ζωή του εν ώρα εργασίας, αφού καταπλακώθηκε από το απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν, μετά από ανατροπή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Εκφράζει όμως και την οργή του, γιατί ο συνάδελφος είναι ένα ακόμα από τα δεκάδες θύματα στον τομέα της Καθαριότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικά, ένα ακόμα θύμα της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών. Η ευθύνη βαραίνει λοιπόν αυτούς που με τη λογική κόστους-οφέλους:

  • δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, 
  • δεν φροντίζουν για την επαρκή συντήρηση των μηχανημάτων και των οχημάτων,
  • δεν κάνουνε μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων εργαζομένων για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες των Υπηρεσιών, παρά αρκούνται σε λειψό προσωπικό με ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις, το οποίο δουλεύει πέρα από τις δυνάμεις του για να φέρει εις πέρας το έργο που του ανατίθεται,
  • κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να απαξιώσουν επί της ουσίας τις Υπηρεσίες των Δήμων, με απώτερο στόχο την παράδοσή τους στους ιδιώτες!

Φτάνει ως εδώ!! 

Δεν θα ανεχτούμε άλλη θυσία συναδέλφου!!

Οι εργαζόμενοι, να δυναμώσουν τη φωνή τους και μαζί με τα σωματεία τους να διεκδικήσουν μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους σε κάθε χώρο δουλειάς!!”.