Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:53

“Μυστικό” κράτησε ο δήμαρχος τους εκπροσώπους του σε Ίδρυμα με απολυμένους που ζητούν το δώρο Χριστουγέννων

“Μυστικό” κράτησε ο δήμαρχος τους εκπροσώπους του σε Ίδρυμα με απολυμένους που ζητούν το δώρο Χριστουγέννων

Ποιους έχει ορίσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ως τους δύο εκπροσώπους του στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος “Η Στέγη της Εκκλησίας” αλλά και ποια είναι η θέση των εκπροσώπων του δημάρχου στην καταγγελία των απολυμένων εργαζομένων, ότι το Ίδρυμα δεν τους κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων που προβλέπει ο νόμος;...

Αυτά τα ερωτήματα υπέβαλε στον δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, χωρίς όμως να πάρει συγκεκριμένη απάντηση παρά μόνο ότι ο δήμαρχος εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο τυπικά και ότι δεν εμπλέκεται στη διαφορά μεταξύ εργαζομένων και Ιδρύματος, η οποία έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη…

Πάντως ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, παρότι υπονόησε ότι οι δύο εκπρόσωποί του συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος τυπικά, ανέφερε στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Φαββατά ότι μέχρι το τέλος της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα τον ενημέρωνε για το ποιους έχει ορίσει ως εκπροσώπους του, κάτι που δεν έγινε. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα του δώρου των Χριστουγέννων, ο Δημήτρης Φαββατάς ανέφερε ότι αυτό έπρεπε να έχει καταβληθεί στους απολυμένους εργαζόμενους μέχρι τις 21 Δεκέμβρη 2020, κάτι που δεν έγινε και οι απολυμένοι προσέφυγαν στις 13 Γενάρη 2021 στην Επιθεώρηση Εργασίας. “Συμφωνείτε οι εκπρόσωποί σας, οι άνθρωποι που έχετε ορίσει, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τηρούν το νόμο, να μη δίνεται το δώρο, όπως προβλέπει ο νόμος;” ρώτησε τον δήμαρχο. 

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι “ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργεί ως συνδικαλιστικό όργανο. Υπάρχουν τα δικαστήρια. Μην ξεχνάμε ότι (σ.σ. το θέμα των απολύσεων) έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και εμείς δεν πρόκειται να εμπλακούμε”. 

Στ.Μ.