Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 13:36

Στον υπουργό Εργασίας, με κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση, τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας

Τα αιτήματα των 5.000 εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στη Μεσσηνία κατέθεσε στη Βουλή, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης. Στην αναφορά υπογραμμίζεται η επισφάλεια που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού, ο οποίος έχει βυθιστεί σε τεράστια ύφεση από την κρίση της πανδημίας…

Το πολιτικό γραφείο του Αλέξη Χαρίτση σημειώνει ότι ο βουλευτής “ κατέθεσε τα αιτήματα των εργαζόμενων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζιδάκη.

Ο κ. Χαρίτσης ζητά με την Αναφορά του τις ενέργειες και την βούληση του Υπουργείου σε σχέση με την στήριξη που πρέπει να δοθεί σε έναν από τους πιο δοκιμαζόμενους κλάδους εργαζομένων, λόγω των απωλειών εισοδήματος και της εργασιακής επισφάλειας που υπόκεινται εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Τα αιτήματα παρουσιάστηκαν από το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Χαρίτσης στην Καλαμάτα, όπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν την ανεπάρκεια μέτρων στήριξης από την μεριά της Πολιτείας στους περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας”.