Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:22

Ενημέρωση στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο από το Συνδικάτο Οικοδόμων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΩΡΟΥ
Για τη νέα κυβερνητική επιδίωξη καθιέρωσης του δεκάωρου ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας. Όπως σημειώνει το Σωματείο, “γιορτάζουμε την κατάκτηση για το 8ωρο πριν 135 χρόνια, και σήμερα κυβερνήσεις και εργοδοσία νομοθετούν το 10ωρο”. Σύμφωνα πάντα με το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο δήλωσαν ότι θα αντιταχθούν στην καθιέρωση του δεκάωρου.

Ειδικότερα σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται: “Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας βρέθηκε από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στην πύλη του εργοταξίου της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο, μοιράζοντας στην αρχή ανακοινώσεις και μετέπειτα ενημερώνοντας μέσα στους χώρους δουλειάς τους συναδέλφους για το αντεργατικό έκτρωμα της 10ωρης εργασίας και το χτύπημα σε συνδικαλιστικά δικαιώματα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ανέδειξαν τις κυβερνητικές ευθύνες που σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με την μεγαλοεργοδοσία επιτίθενται στα εργατικά μας δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι του εργοταξίου ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και δήλωναν ένας-ένας αλλά και όλοι μαζί ότι αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει.

Ενημέρωση έγινε και για τις συνθήκες στα νοσοκομεία, τις διεκδικήσεις γιατρών και υγειονομικών καθώς και για την εργατική πρωτομαγιά του 2021, η οποία φέτος θα είναι διαφορετική, όσον αφορά τα μηνύματα και τη δυναμική της. Γιορτάζουμε την κατάκτηση για το 8ωρο πριν 135 χρόνια, και σήμερα κυβερνήσεις και εργοδοσία νομοθετούν το 10ωρο.

Το συνδικάτο έχει προγραμματίσει και αύριο Παρασκευή 8 του μήνα εξόρμηση σε οικοδομές, γιαπιά και ανακαινίσεις μαγαζιών στην Καλαμάτα”.