Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 08:30

Νέα καταγγελία για εργοδοτική αυθαιρεσία εναντίον της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ

Η τρομοκρατία και οι διώξεις εναντίον του Σωματείου κλιμακώνονται, υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας και καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ απειλούν με πειθαρχική δίωξη την πρόεδρο του Σωματείου, Σταυρούλα Στραβάκου, επειδή αρνείται να συναινέσει σε “εργασιακές σχέσεις λάστιχο και αποσπάσεις με το έτσι θέλω και όπως γουστάρω”... 

Το Σωματείο  Εργαζομένων σε νέα καταγγελία του σημειώνει: “Η Δημοτική αρχή Καλαμάτας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει να μας προκαλεί, κλιμακώνοντας την τρομοκρατία και τις διώξεις.

   Με προκλητική προθυμία τόσο  ο Γενικός Διευθυντής όσο και η Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, υλοποιούν τις αυταρχικές εντολές της Δημοτικής Αρχής και  του Δημάρχου καθώς και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ  και καλούν την Πρόεδρο του Σωματείου μας, να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις, με απειλή πειθαρχικής ποινής προφασιζόμενοι ανύπαρκτη αναδιοργάνωση υπηρεσιών. Όμως η Πρόεδρος του Σωματείου μας, έχοντας  την ομόφωνη κάλυψη του ΔΣ του Σωματείου και την στήριξη του συνόλου των εργαζομένων, αρνείται να αποδεχτεί την  εργοδοτική αυθαιρεσία, με την απόσπαση της από την θέση της υπεύθυνης του γραφείου προμηθειών του οικονομικού τμήματος, με μία  ξερή και ατεκμηρίωτη επιστολή.

     Τόσο ο Οργανισμός, όσο και ο κανονισμός, προβλέπουν διαδικασίες ανασύνταξης του προσωπικού, με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών πού επικαλούνται.

   Να σταματήσουν  λοιπόν να μας κουνάνε το δάκτυλο και να προσπαθούν να κρύψουν τις επιδιώξεις τους.  Το Σωματείο έχει εμπειρία και το έχει αποδείξει. Εργασιακές σχέσεις λάστιχο και αποσπάσεις με το έτσι θέλω και όπως γουστάρω δεν περνούν. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν στην πράξη”.