Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 12:15

Μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο με τις “ανατροπές του αιώνα” συναποφάσισαν να δώσουν Σωματεία

Μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο με τις “ανατροπές του αιώνα” συναποφάσισαν να δώσουν Σωματεία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ 
Εκπρόσωποι Σωματείων της Μεσσηνίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αίθριο του Διοικητηρίου συναποφάσισαν να κινητοποιηθούν, να απευθυνθούν σε όλα τα εργατικά Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους για να δοθεί μαζική μάχη ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του οχτάωρου. Στη συζήτηση μπήκαν όλα τα ζητήματα που βασανίζουν τη ζωή και τις οικογένειες των εργαζομένων, από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία μέχρι τη δημόσια υγεία και την πανδημία…

Την κύρια εισήγηση έκανε ο γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γιάννης Λαγογιάννης, χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Βαγγέλλης Λαμπρόπουλος, ενώ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι σειράς Σωματείων, μεταξύ άλλων από τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας η Σταυρούλα Στραβάκου, από τους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ η Χρυσάνθη Μάλλιου, από τους οικοδόμους ο Παναγιώτης Καράμπελας. 

Τονίστηκε από ομιλητής ότι πρέπει ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι αγωνιστικός, στις 6 Μάη, όπως έχουν αποφασίσει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και η ΑΔΕΔΥ. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων:

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας

Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο ειδικευμένων ιατρών Νομού Μεσσηνίας

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

Συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Συνδικάτο τροφίμων ποτών Νομού Μεσσηνίας

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας

Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Σωματείο εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο ελαιοχρωματιστών Καλαμάτας

Πανελλήνιος Σύλλογος συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών


Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Λαγογιάννης

Σε σχετικό δελτίο Τύπου των διοργανωτών τονίζεται ότι “έγινε πλούσια συζήτηση με τους εκπροσώπους των σωματείων να αναδεικνύουν διάφορες πλευρές των ανατροπών του αιώνα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται.

Στη σύσκεψη απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της περιοχής να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής για τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προτάθηκαν.

Προχωράμε σε απεργιακό αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη.

Δίνουμε απεργιακή απάντηση την μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις "ανατροπές του αιώνα".

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα των εργαζόμενων στον επισιτισμό - τουρισμό και στα σούπερ μάρκετ, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 23 Απρίλη 7μμ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας”.

Στ.Μ.