Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 17:46

Η Επιτροπή Επισκευαστών αυτοκινήτων καλεί το Σωματείο να στηρίξει τα αιτήματα για την επιβίωση των επαγγελματιών

Κάλεσμα στους επισκευαστές αυτοκινήτων να συμμετέχουν αύριο, Πέμπτη 22 Απρίλη 2021, σε συνάντηση που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Επισκευαστών, κάνει η Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας. Η Επιτροπή θα καλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να στηρίξει τα αιτήματά της για την επιβίωση των επαγγελματιών. Η συνάντηση θα γίνει στις οχτώ το βράδυ στα γραφεία του Σωματείου, στο παλιό Επιμελητήριο…

Όπως σημειώνει η επιτροπή, θα “θέσουμε τις διεκδικήσεις μας στο ΔΣ του Σωματείου” για “να πάρουμε απόφαση και να κουβεντιάσουμε τη συνέχιση των δράσεων μας.   

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεσα μέτρα θωράκισης για την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του κέντρου Υγείας Καλαμάτας. 
  • Έμπρακτη αλληλεγγύη στους συναδέλφους που έχουν τα μαγαζιά τους κλειστά.
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια στο δικαίωμα στη σύνταξη. Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
  • Την Επιδότηση από το πρόγραμμα της περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ να την πάρουν όλοι χωρίς κριτήρια ειδικά οι συνάδελφοι με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Να κατοχυρωθεί στην πράξη η επιδότηση ενοικίου ή η απαλλαγή σε όσους μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις.

Κανένας μόνος απέναντι στην πανδημία τόσο για ζητήματα υγείας όσο και επιβίωσης των μαγαζιών μας”.

Η Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας σημειώνει επίσης σε παρέμβασή της ότι “ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα η άσχημη πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. 

Εκτός από την οικονομική επιδείνωση της καθημερινότητας μας, την απουσία ουσιαστικής ελάφρυνσης ή έστω οικονομικής στήριξης του κλάδου, έρχεται να προστεθεί και η άσχημη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. 

Η κατάσταση στις δομές υγείας περιγράφεται με μία φράση; «να μην τύχει τίποτα και χρειαστούμε θεραπεία».  Παρά την τεράστια προσπάθεια των υγειονομικών.

Χρειάζεται να μας απασχολήσουν αυτά τα ζητήματα; Σίγουρα ναι! Πόσο μάλλον όταν συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και είναι αναγκασμένοι να έχουν τα μαγαζιά κλειστά. 

Ας σκεφτούμε αν συνέβαινε κάτι σε εμάς, αν π.χ. κολλούσαμε κορονοϊό. Με το μαγαζί κλειστό πως θα ζούσαμε; Με δεδομένο ότι ενώ πληρώνουμε αδρά για ασφαλιστικές εισφορές, σε περίπτωση που δεν μπορούμε για λόγους υγείας να δουλέψουμε δεν δικαιούμαστε τίποτα!  

Άρα χρειάζεται να δυναμώσουμε την διεκδίκηση για το σύνολο των αιτημάτων μας, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας”.