Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 18:54

Φτάνει με την ομηρία των συμβασιούχων εργαζομένων στα Νοσοκομεία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στην ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετείχε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με κύρια αιτήματα τον τερματισμό της ομηρίας των συμβασιούχων με την άμεση μονιμοποίησή τους, την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη χορήγηση δώρου Πάσχα στους υγειονομικούς… 

Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι μπροστά από Επείγοντα του Νοσοκομείου, άνοιξαν πανό με αίτημα “Θέλουμε μονιμοποίηση τώρα και όχι ομηρία!” και ενημέρωσαν τον κόσμο. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Δημήτρης Τσιλίκας, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι πρόκειται για μια ακόμη κινητοποίηση διεκδίκησης πολύ σοβαρών αιτημάτων τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί. Είπε συγκεκριμένα ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζητούν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όλων των μορφών, όπως των επικουρικών, των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ που δουλεύουν ήδη πέντε χρόνια και των ιδιωτικού δικαίου. Ο κ. Τσιλίκας ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν δύναμη και στήριξη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τονίζοντας ότι ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για τη λειτουργία του συστήματος υγείας.

Επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου είπε ότι πάγιο αίτημα είναι η ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Τέλος ανέφερε ότι αίτημα των εργαζομένων είναι η καταβολή δώρου Πάσχα στους υγειονομικούς. 

Η Σταυρούλα Κοντογιάννη εργάζεται στο Νοσοκομείο πέντε χρόνια, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Μας είπε ότι με το ίδιο πρόγραμμα εργάζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας περίπου 20 άτομα, τα οποία επί πέντε χρόνια βρίσκονται σε ομηρία και παρότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι συμβάσεις θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου αυτό ακόμη δεν έχει γίνει. 

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο διοργανώνουν νέα κινητοποίηση για την εργατική πρωτομαγιά. 

Στ.Μ.