Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 09:13

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης παρεμβαίνει κατά των δημοσίων υπαλλήλων για να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα

“Να διαβεβαιώσουμε τον κ. Νίκα, ότι τα παιχνίδια με τον κοινωνικό αυτοματισμό για να περάσουν αναίμακτα αντεργατικές πολιτικές στον δημόσιο τομέα, δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν!” σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία μόνο ένα μικρό ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων αποδίδει στα καθήκοντά του…

Σε σχετική καταγγελία του το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Δημήτρης Φαββατάς και Παναγιώτης Μερτίκας αντίστοιχα, σημειώνονται τα εξής: “Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, ο οποίος σε τοποθέτησή του ως προσκεκλημένος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, καταφέρθηκε εναντίον της πλειονότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ, «τεμπέληδες», αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι για τα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου ευθύνονται κατά βάση οι εργαζόμενοι!

Να θυμίσουμε στον κ. Νίκα, που ή ξεχνά ότι προέρχεται και αυτός από τον ίδιο χώρο εργαζομένων, ή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που με τις πολιτικές τις τελευταίας δεκαετίας έχουν χάσει 5 μισθούς ετησίως και έχουν «αποδεκατιστεί» σε πλήθος (563.000 είναι κ. Περιφερειάρχα, όχι 1.000.000!), βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των αναγκών του λαού εν μέσω πανδημίας (υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι δήμων, φορέων και υπουργείων) και δίνουν για αυτό τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό. Είναι ανήθικο λοιπόν να αντιμετωπίζονται έτσι!

Να διαβεβαιώσουμε τον κ. Νίκα, ότι τα παιχνίδια με τον κοινωνικό αυτοματισμό για να περάσουν αναίμακτα αντεργατικές πολιτικές στον δημόσιο τομέα, δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν! Το oργανωμένο κίνημα των εργαζομένων, απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις γνωρίζει να δίνει απαντήσεις με τους αγώνες για τα δικαιώματά του!!”.