Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 17:33

Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη για την Εργατική Πρωτομαγιά και στην Κυπαρισσία

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 
Απεργιακή συγκέντρωση, στο πλαίσιο του αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, διοργανώνουν σωματεία και φορείς της Τριφυλίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου, την άλλη Πέμπτη, στις δέκα το πρωί…

Για την οργάνωση του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κυπαρισσία, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, στην οποία, εκτός από την Επιτροπή, συμμετείχαν το Σωματείο εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο  

Σύλλογος Γονέων β΄ Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε). 

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Υγεία, στην Παιδεία και στην εργασία και  ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για τη διάλυση του εργάσιμου χρόνου την επιβολή 10ωρου και απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης.

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει, να νομιμοποιήσει τις ελαστικές μορφές εργασίας. 

Δίνουμε απάντηση με αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς !

Διεκδικούμε :

  •         Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  •         Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς.
  •         Προστασία της υγείας του λαού των εργαζομένων ,από την πανδημία 
  •         Την άμεση κάλυψη  όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  του  Νοσοκομείο  Κυπαρισσίας.
  •         Μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων ,μείωση των μαθητών ανα τάξη ,μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία 
  •         Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

Σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Δημαρχείου Κυπαρισσίας ,την Πέμπτη 6 Μάη ώρα 10.0 το πρωί”.