Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 08:24

Διαδήλωση στην Καλαμάτα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
Το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το οχτάωρο, που υποβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας, που χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που διευρύνει τις επιχειρήσεις που θα δουλεύουν και τις Κυριακές είναι δυνατό να αναγκαστεί η κυβέρνηση να το πάρει πίσω αρκεί να δώσουν μαζικά και δυναμικά οι εργαζόμενοι τον αγώνα γι’ αυτό. Το κάλεσμα για την πραγματοποίηση του αγώνα έκαναν χθες συνδικάτα της Μεσσηνίας, σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης…

Οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23 Μάρτη, όπου μίλησαν για το νομοσχέδιο και τον αγώνα που οφείλουν να δώσουν οι εργαζόμενοι ο Άρης Κομπότης από το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και ο Παναγιώτης Καράμπελας από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. 

Ο Άρης Κομπότης μεταξύ άλλων τόνισε ότι “απέναντι στον πόλεμο που κήρυαν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, συμμετέχουμε στις διαδικασίες τους, προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση την μέρα ψήφισης του στην βουλή. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο."

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καράμπελας τόνισε ότι “στο στόχαστρο του εργατικού κινήματος δεν πρέπει να μπει μόνο το νομοσχέδιο που έρχεται αλλά όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουμε μαζικά ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και την εργοδοσία”. Είπε ότι στον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου έχουν θέση όλοι οι συνδικαλιστές με έντιμη στάση, δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι δεν είναι υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης, ενώ μίλησε και για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σημειώνοντας ότι δεν στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους στην κινητοποίηση της 6 μάη για την Εργατική Πρωτομαγιά και κατά του νομοσχεδίου. 

Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση, την πρώτη στην Καλαμάτα μετά την παρουσίαση του εργασιακού νομοσχεδίου, συμμετείχαν το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, η Ένωση Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών, ο Σύλλογος Γυναικών για τα Δικαιώματα της Γυναίκας κ.ά

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία 23 Μάρτη πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης με σύνθημα “Κάτω τα χέρια απ' το οχτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο!”.

Στ.Μ.