Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 13:41

Δυναμικό “όχι” των εργαζομένων της Καλαμάτας στο εργασιακό νομοσχέδιο

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
Μεγάλη η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα με αίτημα την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην πλατεία 23 Μάρτη και ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης. Στο τέλος της απεργιακής κινητοποίησης οι διοργανωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την κλιμάκωση του αγώνα…

Στην πλατεία 23 Μάρτη μίλησαν ο Παναγιώτης Μερτίκας, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η Αγγελική Ρηγανάκου από το Σύλλογο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Καράμπελας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμω και την κεντρική ομιλία έκανε ο Αριστείδης Κομπότης από το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα-Ποτά. 

 
Παναγιώτης Μερτίκας

Αγγελική Ρηγανάκου

Παναγιώτης Καράμπελας

Αριστείδης Κομπότης

Υπογράμμισαν οι ομιλητές ότι το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απόσυρσή του, ενώ τόνισαν ότι αυτό το νομοθέτημα πατάει σε επίσης αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να βάλουν στην άκρη εκείνες τις ηγεσίες στο εργατικό κίνημα που ακολουθούν πολιτική συμβιβασμού με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων.