Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 16:21

Το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ καταγγέλλει: Έσπευσαν να εφαρμόσουν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά οι εργαζόμενοι τους αγνόησαν

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Μόνο δέκα από τους 101 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ δούλεψαν στη χθεσινή απεργία, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το οποίο μάλιστα καταγγέλλει ότι η αρμόδια διευθύντρια επιχείρησε να εφαρμόσει το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ δεν έχει τεθεί καν για ψήφιση, ορίζοντας ως προσωπικό ασφαλείας το 30% των εργαζομένων! Το Σωματείο ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι αψήφησαν τις εντολές της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, ενώ σημειώνει ότι με ενότητα και αγώνα θα συνεχιστούν οι διεκδικήσεις ενάντια στις ελαστικές και ορισμένου χρόνου σχέσεις εργασίας...

Ειδικότερα η καταγγελία του Σωματείου, που βγήκε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει ως εξής: “Πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο -έκτρωμα για τα εργασιακά, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, έσπευσε να τον εφαρμόσει. 

    Το έργο ανέλαβε η Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με έγγραφο της, ορίζοντας προσωπικό ασφαλείας το 30% των εργαζομένων. 

    Φυσικά η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό, αφού οι εργαζόμενοι τους αγνόησαν και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία.

     Συγκεκριμένα από τους 101 εργαζόμενους η ΔΕΥΑΚ λειτούργησε με 10 απεργοσπάστες. 44 δήλωσαν απεργία, 11 προσωπικό ασφαλείας που όρισε το Σωματείο και οι υπόλοιποι βρίσκονταν σε κανονική και αναρρωτική άδεια. 

     Φαίνεται ότι ο υπερβάλλον ζήλος της Διευθύντριας στα νέα της καθήκοντα και η εμπειρία της, από την συνδικαλιστική της δράση  στην ΕΥΔΑΠ, που ήταν προσκολλημένη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, την οδηγούν σε πράξεις εφαρμογής των διατάξεων του αντεργατικού εκτρώματος πριν ακόμα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας αξιοποιώντας την εμπειρία από τους αγώνες του Σωματείου τους, αψήφησαν τις εντολές της Διοίκησης, έδωσαν αγωνιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων. Με τη στάση τους έδωσαν μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας. Οι νόμοι τους που μαζί παλεύουν να περάσουν Διοίκηση και Διευθυντές θα μείνουν στα χαρτιά. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει. Με ενότητα και αγώνα επιβάλαμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ενάντια στους νόμους και την πολιτική όλων των Κυβερνήσεων που προωθούν ελαστικές και ορισμένου χρόνου σχέσεις εργασίας”.