Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 08:46

Κέρδισαν και τα ασφαλιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

Ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του δίκαιου αιτήματός τους, για τη μονιμοποίησή τους, έγινε σχετικά με τους 16 εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν στην εργασία τους με απόφαση επί της αίτησής τους για ασφαλιστικά μέτρα…

Οι 16 εργαζόμενοι, συν άλλοι εφτά που συνεχίζουν στη δουλειά με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, προσλήφθηκαν με σύμβαση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, στην οποία δόθηκε σειρά παρατάσεων. Όταν αποφασίστηκε να μη δοθεί νέα ανανέωση το Σωματείο και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν μεγαλο αγώνα προκειμένου να μονιμοποιηθούν με πολιτική απόφαση. Ο αγώνας κορυφώθηκε με την κινητοποίηση του Σωματείου στο Μέγαρο Χορού, τη μέρα της ορκωμοσίας του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και τελικά συνομολόγησε. 

Επισημαίνεται ακόμη ότι στις αρχές της εβδομάδας επιπλέον έξι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν στη δουλειά και επίσης με προσωρινή διαταγή συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΥΑΚ μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους όμως η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ στο δικαστήριο δεν πήρε θέση υπέρ της παραμονής τους στην εργασία. 

Στ.Μ.