Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 20:47

Ασφαλιστικά μέτρα για τη μονιμοποίηση εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Να μείνουν στη δουλειά, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζήτησαν σήμερα, στη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο, έξι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, που είχαν προσληφθεί με σύμβαση διάρκειας οχτώ μηνών. Όμως η ΔΕΥΑΚ, μέσω της δικηγόρου της, υποστήριξε ότι η αίτηση των εργαζομένων είναι μη νόμιμη. Η θέση αυτή της ΔΕΥΑΚ είναι σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που είχε υποστηρίξει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε πρόσφατη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 16 άλλοι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ. Για τον δήμαρχο και τη ΔΕΥΑΚ οι 16, που κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ οι έξι δεν καλύπτουν...

Την περασμένη εβδομάδα οι έξι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ άκουσαν από το δικαστήριο να τους δίνει την προσωρινή διαταγή που είχαν ζητήσει προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά. Σήμερα έγινε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ώστε να συνεχίσουν στη δουλειά μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής. 

Η δικηγόρος των εργαζομένων που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, Μαίρη Πλευριά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η πρόσληψη των έξι με σύμβαση διάρκειας οχτώ μηνών ήταν προσχηματική, διότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι έκτακτες. Είπε ότι ανάλογα είχε καταθέσει πρόσφατα στο δικαστήριο ο ίδιος ο δήμαρχος, σε συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των 16 συμβασιούχων. Είπε επίσης η δικηγόρος των εργαζομένων ότι οι έξι καλύπτουν ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι εάν απολυθούν τότε πολύ πιθανόν η ΔΕΥΑΚ να αντιμετωπίσει προβλήματα, ενδεχομένως και σοβαρά που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ο ένας από τους συμβασιούχους είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και συντηρεί τις σχετικές εγκαταστάσεις στο Βιολογικό Καθαρισμό. Αν φύγει ο συγκεκριμένος, είπε, δεν υπάρχει άλλος εργαζόμενος να κάνει αυτή τη συντήρηση, εκτός αν την αναλάβει ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης που έχει την επιστημονική γνώση και εμπειρία. Ανάλογες πάγιες και διαρκείς ανάγκες είπε ότι καλύπτουν και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι. 

Η δικηγόρος της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτα Πολυμενέα, από την πλευρά της τόνισε ότι πρόκειται για άτομα που προσλήφθηκαν με σύμβαση ορισμένου χρόνου ως έκτακτο προσωπικό, όπως ανέφερε ότι ήταν και ο τίτλος του θέματος όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης έλαβε τη σχετική απόφαση. Η δικηγόρος είπε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το νόμο, να υποβάλουν αίτημα μονιμοποίησης γιατί ο νόμος δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Επιπλέον τόνισε ότι η αίτηση των εργαζομένων είναι αβάσιμη και αόριστη αλλά και ότι τη σχέση εργασίας καθόρισε το υπουργείο Εσωτερικών και όχι η ΔΕΥΑΚ, όπως επίσης η επιλογή έγινε με τη διαδικασία που όρισε το υπουργείο. 

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Έφερε παραδείγματα για να δείξει ότι οι έξι καλυπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είπε ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ έχει 110 θέσεις όμως έχουν καλυφθεί μόνο οι 65 με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις πάγιες και διαρκείς υποχρεώσεις της, ενώ τόνισε, τέλος, ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν επιβαρύνει σε καμία περίπτωση άλλον φορέα πέραν της ΔΕΥΑΚ. Ερωτηθείς από την πρόεδρο του δικαστηρίου γιατί, κατά την άποψή του, προσλαμβάνονται συμβασιούχοι αντί για μόνιμοι σε θέσεις σαν τις συγκεκριμένες στη ΔΕΥΑΚ, ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι αυτό γίνεται αφενός για να ανακυκλώνονται οι εργαζόμενοι και να εμφανίζονται μειωμένοι οι δείκτες ανεργίας και αφετέρου λόγω του πλαισίου που ορίζεται στην προκήρυξη θέσεων.

Στ.Μ.