Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 22:17

Επικίνδυνο “κλουβί” η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Επικίνδυνο “κλουβί” η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου. Θα είμασταν μέσα περίπου 45 άτομα, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι χωριών και δημοσιογράφοι. Η αίθουσα έχει τρεις πόρτες αλλά οι δύο ήταν κλειδωμένες! Επιπλέον κλειδωμένη ήταν η πόρτα εισόδου στο κτίριο από τον πεζόδρομο της Κ. Κουτουμάνου. Αν συνέβαινε λοιπόν κάτι, ένας δυνατός σεισμός, μια φωτιά, για να βγει γρήγορα όλος αυτός ο κόσμος από την αίθουσα θα ποδοπατούσε ο ένας τον άλλον, ενώ δεν θα μπορούσε να βγει γρήγορα και από το κτίριο…

Επίσης στην αίθουσα, που έχει ξύλινο πάτωμα, ξύλινη οροφή, ξύλινα έδρανα, δεν υπάρχει κάπου πυροσβεστήρας. Ας τα δει αυτά τα θέματα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Μπουζιάνης. Ας σκεφτεί ακόμη ότι στην αίθουσα δεν γίνονται μόνο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνονται και διάφορες άλλες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλά τους χώρους και θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο να απομακρυνθούν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Δεν μπορεί σε ένα παλιό κτίριο, σε μια σεισμόπληκτη πόλη,  να επιτρέπεται να γίνονται συνεδριάσεις με πολλούς ανθρώπους ενώ δεν πληρούνται μέτρα ασφαλείας.

Στ.Μ.