Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 11:34

Η “μονταζιέρα”, ο Νίκας και ο Τατούλης…

Η “μονταζιέρα”, ο Νίκας και ο Τατούλης…

Η λεγόμενη “μονταζιέρα”, δηλαδή η τεχνική  της αλλοίωσης της πραγματικής εικόνας, θα μπορούσε να ισχυριστεί ένας καχύποπτος ότι λειτούργησε την Πρωτοχρονιά από τα επιτελεία των δύο μεγάλων αντιπάλων, μέχρι τώρα τουλάχιστον, για την θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα…

Στο δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας για την Πρωτοχρονιά και σε ό,τι αφορά τη θρησκευτική τελετή που έγινε στην Υπαπαντή, ο Πέτρος Τατούλης ήταν “εξαφανισμένος” από τις φωτογραφίες (πλην μίας που εικονίζεται στο βάθος και για να τον δει κανείς πρέπει να εστιάσει κάπως περισσότερο στην εικόνα).

 

Στο αντίστοιχο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντελώς “εξαφανισμένος” από τις φωτογραφίες ήταν ο Παναγιώτης Νίκας.

Εκείνη δε που βγαίνει κερδισμένη από αυτά τα παιχνίδια της “μονταζιέρας” είναι η βουλευτίνα Γιώτα Κοζομπόλη. Γιατί η βουλευτίνα ήταν ανάμεσα στον Παναγιώτη Νίκα και στον Πέτρο Τατούλη. Και έτσι στη φωτογραφία του Δήμου φαίνεται μόνη της (εκτός του μητροπολίτη) μαζί με τον Παναγιώτη Νίκα, ενώ στη φωτογραφία της Περιφέρειας φαίνεται μόνη της μαζί με τον Πέτρο Τατούλη…

Αν αυτά είναι κόλπα και όχι κάτι τυχαίο, είναι παλιά και προβληματικά γιατί δεν μιλάμε για μοντάζ που γίνεται σε δελτία Τύπου των παρατάξεων των δύο υποψηφίων, αλλά για δελτία του Δήμου και της Περιφέρειας. Και ο Δήμος με την Περιφέρεια δεν μπορούν να κάνουν, αν κάνουν, μοντάζ στα δελτία τους, τα οποία διαβάζονται σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου από τους απανταχού Μεσσήνιους και Πελοποννήσιους που ενδιαφέρονται να δουν τι γίνεται στον τόπο τους.

Στ.Μ.