Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 22:45

“ΖΟΥΡΝΑΛΙΣΜΑΤΑ”: Ο “Μήτσος” που ενδιαφέρεται να επενδύσει και ο Βολίνσκι

Του Θανάση Παντέ 
Η Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, εξελέγη έχοντας σημαία της, μεταξύ άλλων, τις επενδύσεις, για τις οποίες πολλές καραμέλες “πιπίλισε” ο ίδιος και τα στελέχη της γαλάζιας πλευράς…

ΕΧΟΝΤΑΣ περάσει ήδη αρκετό διάστημα από τότε που έγινε κυβέρνηση, μπορεί πλέον να ειπωθεί ευθαρσώς πως ...επενδύσεις ακούμε και επενδύσεις δεν βλέπουμε,  παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τα αμέτρητα “σούρτα-φέρτα” που ο πρωθυπουργός και οι άλλοι αρμόδιοι κάνουν. 

ΑΝΤΕ τώρα ελόγου μου να πείσω τον φίλο μου τον “Μήτσο” που ψήφισε Ν.Δ. με χέρια και με πόδια, γιατί οι επενδύσεις δεν βρήκαν ακόμα το δρόμο για να ρθουν. 

Να ληφθεί υπόψιν επίσης πως ο “Μήτσος” ενδιαφέρεται να “επενδύσει”. 

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πιάνεται η ψυχή σου!

Και πως να μην πιαστεί άλλωστε από τα όσα πομπώδη διαβάζεις που γίνονται θλιβερά αν τα καλο-εξετάσεις;

ΜΟΝΗ λύση τελικά νομίζω πως είναι η αδιαφορία. 

Πόσο εύκολη βέβαια είναι για τον καθένα είναι άλλο ζήτημα. 

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το άρθρο της Έλενας Ακρίτα στα “Νέα” του Σαββατοκύριακου 1 και 2 Φεβρουαρίου, όπου με καυστικότατο τρόπο αναφέρεται στον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τις πομπώδεις απουσίες του τόσο από την ψηφοφορία για πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως και για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο. 

Η ΑΚΡΙΤΑ έχει δίκιο σε όσα επισημαίνει και είναι προφανές ασφαλώς πως η τακτική που ο Σαμαράς ακολουθεί τον τελευταίο καιρό διαμορφώνει αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Ο Σαμαράς αποτελεί έναν ακόμα πονοκέφαλο για τον Μητσοτάκη και αν αναζητείται ήδη το παυσίπονο μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα. 

ΠΑΝΤΑ με εντυπωσίαζαν και με ενθουσίαζαν ομολογώ οι σκέψεις που ο φοβερός Βολίνσκι διατύπωνε και συνόδευαν τα σκίτσα του. 

Από τους καλύτερους σκιτσογράφους διεθνώς με λιτές και απέριττες κινήσεις στα σκίτσα του κέρδιζε το ενδιαφέρον των αναγνωστών του. 

ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ανθρωπάκια του Βολίνσκι θα ζουν για πάντα επισημαίνει ο σκιτσογράφος Στάθης, προλογίζοντας το βιβλίο του Βολίνσκι “Σκέψεις”, που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1981 και στην Ελλάδα το 2015. 

Παραθέτω μερικές από τις σκέψεις αυτές που σχετίζονται με την πολιτική. 

Μπορεί να αναφέρονται στη Γαλλία αλλά μας αφορούν και στην Ελλάδα σε κάθε περίπτωση. 

-“Η κρίση είναι σαν τον κυκλώνα. Αφού περάσει, η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την περιουσία όσων μπόρεσαν να την αποφύγουν απέναντι στην εκδικητική μανία όσων δεν έχουν τίποτα”. 

-“Μόνο οι περιστάσεις μπορούν να φέρουν έναν καλό άνθρωπο στην εξουσία, ποτέ οι εκλογές”. 

-“Η πολιτική είναι το τελευταίο καταφύγιο των τυχοδιωκτών”. 

-“Όλα θα πάνε πολύ καλύτερα όταν ο κόσμος καταλάβει ότι μπορεί κανείς να είναι κοινωνικός χωρίς να είναι σοσιαλιστής”. 

-“Πιο εύκολο είναι να γίνει “κάποιος” ένας τιποτένιος σε καπιταλιστική χώρα, παρά μια μεγαλοφυία σε χώρα μη καπιταλιστική”. 

-“Υπάρχουν κράτη όπου είναι καλύτερα να δυσπιστείς αν δεν θέλεις να δυσπιστούν οι άλλοι για σένα”. 

-“Πόσο καλύτερα θα είμασταν αν έδιναν την εξουσία σ’ εκείνους που βαριούνται να την πάρουν”. 

ΑΥΤΑ για σήμερα, περισσότερος Βολίνσκι σύντομα αλλά αναζητείστε και το βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ 

Στο επανιδείν

 

Θανάσης Παντές