Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 14:31

Ένα μπράβο στους πληροφορικάριους του Δήμου Καλαμάτας

Έφτασε σήμερα στην Kalamata Journal ενημέρωση από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που εξασφαλίστηκε προκειμένου να συνεδριάζουν εξ αποστάσεως τα δημοτικά συμβούλια της χώρας. Είναι μια αδιάφορη ενημέρωση γιατί στην Καλαμάτα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη ξεκινήσει συνεδριάσεις με αυτόν τον ηλεκτρονικό τρόπο. Την πρώτη την έκανε χθες και σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει συνέχεια…

Προηγείται λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και γενικά ο Δήμος Καλαμάτας, σε σχέση με το μέσο όρο, στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Και γι’ αυτό αξίζει ένα μπράβο στους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Όχι όμως μόνο σε αυτούς αλλά και σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα την παράταξη της Τόνιας Κουζή, που από καιρό έχουν προτείνει την πραγματοποίηση τηλεσυνεδριάσεων λόγω κορονοϊού. Όπως επίσης και η δημοτική αρχή δικαιούται μπράβο γιατί δεν έχει δισταγμό να δοκιμάσει την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών. 

Από την άλλη πάντως να σχολιάσουμε ότι στις τηλεσυνεδριάσεις δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις για θέματα που δεν είναι απολύτως επείγοντα. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρξει η δημοσιότητα και ο έλεγχος τον οποίο εξασφαλίζουν οι συνεδριάσεις με τη φυσική παρουσία των μελών των συλλογικών οργάνων. 

Στ.Μ.