Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 08:50

Μικρά μικρά… από την Kalamata Journal

Υπάρχει “μαρτυριάρης” μεταξύ των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων στο Δήμο Καλαμάτας; Κάποιος δηλαδή που να “μαρτυράει” στο δήμαρχο αυτά που ακούει από τους συναδέλφους του;

Είναι μια “σύμπτωση” που έχει κάνει μερικούς να υποψιάζονται ότι πράγματα που λέγονται όταν συναντώνται οι αντιπολιτεύσεις μεταφέρονται μετά στο δήμαρχο!

→ Αυτή η “σύμπτωση” σχετίζεται με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην πλατεία της Υπαπαντής. 

→ Δηλαδή ο δήμαρχος πήρε κάποιες πρωτοβουλίες που φέρεται να είχαν συζητηθεί προηγουμένως μεταξύ επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

→ Και έτσι ο δήμαρχος πρόλαβε τις εξελίξεις, γιατί διαφορετικά θα φαινόταν σαν να σύρεται από αυτές και από τις αντιπολιτεύσεις που τις προκάλεσαν. 

→ Εντάξει, δεν είναι απίθανο να υπάρχει “μαρτυριάρης”. Και να υπάρχει όμως τι έγινε; Αφήστε που στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον καλό έκανε, αφού προκάλεσε τη μετακίνηση και του δημάρχου προς την πλευρά εκείνων που από την αρχή έλεγαν ότι είναι εφικτό και η ανάπλαση στην Υπαπαντή να γίνει και τα αρχαία να αναδειχτούν.  

→ Οι υποψίες πάντως υπάρχουν και αυτό αποτελεί πρόβλημα για τον φερόμενο ως “μαρτυριάρη” γιατί χάνεται η εμπιστοσύνη. 

→ Να κάνουμε μια διόρθωση για τον Βασίλη Κοσμόπουλο, για τον οποίο γράψαμε χθες ότι δεν πήγε στην διαπαραταξιακή επιτροπή για τα αρχαία της Υπαπαντής αλλά ζήτησε μετά ιδιαίτερη ενημέρωση από το δήμαρχο. 

→ Μας είπε λοιπόν ο Βασίλης Κοσμόπουλος ότι δεν ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο, τον οποίο μάλιστα είχε να δει έξι μήνες. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να μιλήσουν. 

→ Είχαμε δυστυχώς λάθος πληροφόρηση. Μας παρέσυρε ο “μαρτυριάρης” μας… Τι εμπιστοσύνη να του έχουμε στο εξής;...

→ “Ζουν ανάμεσά μας” ή “ζούμε ανάμεσά τους”; Την απορία μου προκάλεσαν κάποιοι γονείς του κινήματος κατά της μάσκας, χθες το απόγευμα, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου καλαμάτας. 

→ Κάποιοι γονείς, που πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε γενική συνέλευση, έβαλαν όλους τους υπόλοιπους στη θέση του κατηγορούμενου επειδή συναινούν να φορούν τα παιδιά τους μάσκα στα μαθήματα στα σχολεία. 

→ Το επιχείρημά τους ήταν ότι η μάσκα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία των παιδιών. Επιχείρημα που οι υπόλοιποι γονείς είπαν ότι το ακούν αλλά δεν είναι ειδικοί για να το κρίνουν.

→ Ήταν τόσο αμετακίνητοι σε αυτό που πιστεύουν, κάποιοι ήταν και ειρωνικοί, άλλοι εριστικοί, που παραλίγο να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διεξαγωγή της συνέλευσης. 

→ Το πρόβλημα τους ήταν η μάσκα. Και όταν άλλοι γονείς τους είπαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν σε ενδεχόμενο κίνδυνο την υγεία των δικών τους παιδιών, στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα, η απάντησή τους ήταν “και που είναι το πρόβλημα αφού τα δικά σας θα φορούν μάσκα”!

→ Ναι, υπάρχουν φορές που είναι εντελώς μάταιο να προσπαθήσεις να κάνεις διάλογο. 

→ Κάπως έτσι η συζήτηση στη Συνέλευση ξέφυγε, ευτυχώς για λίγο, από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο άνοιγμά τους, για τα οποία δεν έδειξαν να πολυενδιαφέρονται κάποιοι γονείς του κινήματος κατά της μάσκας. 

→ Δηλαδή για το άνοιγμα των σχολείων με κενά στη σχολική καθαριότητα. Και για τη λειτουργία τάξεων, στην Καλαμάτα, με 25 και περισσότερους μαθητές. 

→ Κατά πλειοψηφία χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει η αγορά 1.200 φακών ποδηλάτων, οι οποίοι θα δοθούν σε ποδηλάτες τόσο για την κίνησή τους με ασφάλεια όσο και για τη προβολή της Καλαμάτας.

→ Καταψήφισαν ο Βασίλης Κοσμόπουλος και ο Βασίλης Τζαμουράνης. 

→ Περιττή και άσκοπη χαρακτήρισε τη δαπάνη ο Βασίλης Τζαμουράνης. 

→ Η δράση αυτή δεν θα προσφέρει τίποτα, εκτός από προβολή εκπροσώπων της δημοτικής αρχής για επικοινωνιακούς λόγους,  υποστήριξε ο Βασίλης Κοσμόπουλος. Πρότεινε τα χρήματα αντί για του φακούς να δοθούν για τη σήμανση σε περιοχές που έχουν γίνει αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο στην προβολή της πόλης,  είπε. 

Στ.Μ.