Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 07:13

Μικρά μικρά… από την Kalamata Journal

Μικρά μικρά… από την Kalamata Journal

Μια ακόμη παράταση, η 6η, εγκρίθηκε χθες το μεσημέρι, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για το Ανοιχτό Θέατρο, στο Νέδοντα. 

Είναι παράταση όμως που δόθηκε προκειμένου να διεκπεραιωθεί η διοικητική διαδικασία για την πληρωμή του αναδόχου και όχι επειδή υπάρχουν προβλήματα και νέες καθυστερήσεις. 

→ Ωστόσο τα νέα γύρω από την υπόθεση του Ανοιχτού Θεάτρου προκαλούν εντύπωση, γιατί το κόστος του έργου εκτοξεύεται σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

→ Το Ανοιχτό Θέατρο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό περίπου 1.000.000 ευρώ. 

→ Όμως στην πορεία αφαιρέθηκε από το έργο η μεγάλη κερκίδα των 1.600 ατόμων περίπου επειδή η μελέτη για τη θεμελίωση της κερκίδας δεν ήταν σωστή. 

→ Αποφασίστηκε λοιπόν η κερκίδα να γίνει με άλλο έργο, ως υποέργο του Ανοιχτού Θεάτρου. 

→ Έτσι λοιπόν έχει ολοκληρωθεί τώρα ένα έργο με μια μικρή κερκίδα, που κόστισε, όπως ενημέρωσε την Οικονομική Επιτροπή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, 329.000 ευρώ. 

→ Μένουν λοιπόν για το υποέργο της κερκίδας περίπου 670.000 ευρώ. -Όμως, ο προϋπολογισμός του υποέργου, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, είναι 1.250.000 ευρώ!

→ Αν λοιπόν δημοπρατηθεί το υποέργο και η έκπτωση που δοθεί δεν πολύ μεγάλη τότε ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του ένα πολύ μεγάλο ποσό.

→ “Θα δούμε”, είπε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, για το τι θα γίνει τελικά. 

→ Εκείνο πάντως που έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι να φτιάχνεται ένα μεγάλο έργο στη μη οριοθετημένη κοίτη του Νέδοντα (αναμένεται και ο κυκλώνας “Ιανός” σήμερα στην περιοχή μας...). 

→ Υπάρχουν απορίες για το πως αδειοδοτήθηκε τέτοιο έργο σε μη οριοθετημένο ρέμα και έχουν διατυπωθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο και την Τόνια Κουζή. 

→ Και έρχεται τώρα και αυτή η εξέλιξη με την εκτόξευση του κόστους του έργου και συμπληρώνεται το παζλ που χαρακτηρίζει την ελληνική κακοδαιμονία σε ό,τι αφορά τα έργα σε σχέση με το κόστος τους και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

→ Έργα δηλαδή που όταν τελειώνουν έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό. 

→ Έργα σε ρέματα που όταν πλημμυρίζουν και προκαλούν καταστροφές έρχονται οι ίδιοι που τα προκάλεσαν αυτά να κάνουν τις αθώες περιστερές. 

→ Και επιπλέον έργα που είτε δεν θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα και τακτικά (βλέπε Μέγαρο Χορού) είτε θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες γιατί εκείνοι τα καταφέρνουν καλύτερα, άλλο αν δεν έχουν πληρώσει μία για το έργο που τους δίνεται…

→ Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας λοιπόν στη μη οριοθετημένη κοίτη του Νέδοντα. Δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Μέχρι τώρα έχει γίνει το μισό με 329.000 ευρώ και για το άλλο μισό χρειάζονται άλλα 1.250.000 ευρώ! 

Στ.Μ.