Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 20:31

ΖΟΥΡΝΑΛΙΣΜΑΤΑ: Ο Μήτσος γύρισε...

Του Θανάση Παντέ 
Ο κορονοϊός άλλαξε και τις συνήθειες των καταναλωτών, έδειξε έρευνα που έγινε από το ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η πανδημία επηρέασε και επηρεάζει τις αγοραστικές όσο και τις διατροφικές συνήθειες του κοινού και μάλιστα σε πολύ υψηλά ποσοστά. 

Αναπόφευκτες αυτές οι αλλαγές και με επιπτώσεις στην οικονομία,  αλλά όχι μόνο γιατί η οικονομία δεν είναι το παν, ακόμα και για όσους μόνο την οικονομία επικαλούνται. 

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που έδειξε η έρευνα είναι πςω αυξημένη είναι η τάση παρασκευής και μαγειρικής στο σπίτι, ενώ μείωση καταγράφεται στην εστίαση με την επίσκεψη σε εστιατόριο και ταβέρνα να είναι στο -38% και το delivery στο -19%. 

Απογοητευτικά τα στοιχεία της έρευνας και αναπόφευκτος ο προβληματισμός, αν σκεφτούμε μάλιστα πως με τον κορονοϊό αυτόν δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα και σύντομα. 

Ο απολογισμός για τον τουρισμό στη φετινή σαιζόν είναι, όπως άλλωστε αναμενόταν λόγω της επέλασης του κορονοϊού, αρνητικός και με επιπτώσεις που θα φανούν πολύ σύντομα και τις οποίες όλοι επικαλούνται. 

Και είμαστε ακόμα στην κορυφή του παγόβουνου μιας συγκυρίας που είναι πρωτόγνωρη και ξεπερνάει τη φαντασία. 

“Γύρισα!” είπε ο Μήτσος και όσοι τον άκουγαν αναρωτιόντουσαν αν αυτό είναι… απειλή!

Τελικά δεν ήταν απειλή αλλά απλή υπενθύμιση απ’ αυτές που ο Μήτσος συνηθίζει να κάνει. 

Γύρισε λοιπόν αφού σεργιάνισε πάνω-κάτω, αριστερά και δεξιά την επικράτεια και πολύ το χάρηκε γιατί είχε πολύ καιρό να το κάνει και το έκανε τελικά το φετινό δύσκολο και δύστροπο καλοκαίρι. 

Αφού τα κατάφερε μπράβο του!

Όλοι γύρισαν από τις δικοπές τους, γυρίζουν και οι Γουηβέριοι. 

Το αφήγημα των πεπραγμένων τους θα παρουσιάζεται στα ζουρναλίσματα με τον τίτλο “Η ανώνυμη κληρονομιά των Γουηβέριων”, όπως είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη στήλη μου “άλλα λόγια” στην εφημερίδα ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας στις 26/8/2009 και για 86 συνέχειες ως τις 24 Ιουνίου 2017. 

Εις το επανιδείν και με υγεία!

Θανάσης Παντές