Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 21:57

Μικρά μικρά από την Kalamata Journal: Νέα πρόσωπα στα κοινά

Φυσικά και είναι σοβαρά τα πράγματα, αφού μιλάμε για έκτακτους ελέγχους με ορκωτούς λογιστές, για ελλείμματα, κακοδιαχείριση και ποιος ξέρει τι άλλο. 

ο Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο λόγος, όπου έχουμε νέα επίθεση του Πέτρου Τατούλη στον Παναγιώτη Νίκα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής Νίκα, ότι η έκθεση για “οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής” Τατούλη στάλθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

ο Ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο ο τρόπος διαχείρισης του δημοσίου χρήματος θα ήθελε λίγα λόγια, μέχρι να κριθεί από τους αρμόδιους θεσμούς της πολιτείας αν πράγματι έκλεψε κάποιος ή σπατάλησε ανεύθυνα τα χρήματα ή αν τα έκανε όλα καλά. 

ο Φαίνεται ότι κάπως έτσι, υπεύθυνα δηλαδή, χειρίζεται το θέμα ο Δήμος Μεσσήνης σε ό,τι αφορά το ταμειακό έλλειμμα των 93.000 ευρώ στην κοινωφελή επιχείρηση ΚΕΑΔΗΜ την περίοδο από το 2015 μέχρι το 2018. Είναι μια υπόθεση που πιθανόν θα έχει ενδιαφέρον και για την περιφερειακή αρχή Νίκα. 

ο Όμως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε πολλά λόγια και λίγη ενημέρωση. Να επισημάνουμε το επίμονο αίτημα του Θανάση Πετράκου, να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πόρισμα του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησος Α.Ε.

ο Είπε σε πρόσφατη συνεδρίαση ότι κάθε φορά οι παρατάξεις ακούν και βλέπουν τον νυν και τον πρώην περιφερειάρχη να τσακώνονται για τον έλεγχο που έγινε στην Πελοπόννησος Α.Ε., χωρίς οι άλλες παρατάξεις να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει διαπιστωθεί.

ο Η αλήθεια πρέπει να λάμψει και μάλιστα χωρίς να χαθεί χρόνος και αν κάποιος δεν χειρίστηκε τα χρήματα έντιμα και καθαρά να τιμωρηθεί παραδειγματικά. 

ο Πόσοι όμως μπορούν να ελπίζουν ότι αυτά τα θέματα θα διαλευκανθούν γρήγορα; Εδώ είναι ακόμη υπό διερεύνηση το θέμα του κοριού ή του δήθεν κοριού στο γραφείο της Ελένης Αλειφέρη, όταν ήταν χωρική αντιπεριφερειάρχης…

ο Πρέπει όμως τουλάχιστον οι υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να πιέσουν ώστε να ξεκαθαρίσουν γρήγορα αυτά τα ζητήματα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. 

ο Δεν συμφέρει ούτε τις ίδιες αυτός ο μόνιμος καυγάς Νίκα-Τατούλη και αντίστροφα, με χαρακτηρισμούς, χειρονομίες, ύβρεις, υπονοούμενα, με αναφορές σε συζύγους, παιδιά, αδέλφια. 

ο Η κατηφόρα στην οποία έχει οδηγήσει αυτή η ακραία αντιπαράθεση συμπαρασύρει ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι μόνο τις παρατάξεις του πρώην και του νυν περιφερειάρχη. 

ο Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης απαξιώνεται με αυτή την κατάσταση και αυτό ίσως εξυπηρετεί το δίπολο Νίκα-Τατούλη. Ποιο νέο πρόσωπο να ασχοληθεί με τα κοινά, σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν βλέπει και ακούει αυτά τα πράγματα;

ο Ίσως μάλιστα να επιδιώκει την ένταση ο Νίκας, για να πάει και στις επόμενες εκλογές με αντίπαλο τον Τατούλη και να πάρει τη ρεβάνς  για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής του Μάη του 2019. Ίσως επίσης και ο Τατούλης να θέλει και στις επόμενες εκλογές για αντίπαλο τον Νίκα, αντί κάποιου νέου προσώπου που θα μπορούσε να συσπειρώσει περισσότερο κόσμο και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. 

ο Οι υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πρέπει να βρουν τον τρόπο να δείξουν στον κόσμο ότι η αυτοδιοίκηση είναι κάτι πέρα από τους τσακωμούς, να πείσουν τον κόσμο ότι αν δεν ενδιαφερθεί δεν θα αλλάξει τίποτα από μόνο του και μετά από μια τετραετια θα είμαστε και πάλι εδώ να διαβάζουμε για το ποιος “τελείωσε” ποιον, ποιος “λούζει” ποιον, ποιος είναι “ψεύτης” και ποιος κάνει “πολιτικές αλητείες”. 

Στ.Μ.