Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 21:25

Οι ειδικοί και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την ανάσχεση του κορονοϊού

Κανείς, από τους ειδικούς που διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στο ραδιόφωνο, δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ανασχεθεί ο κορονοϊός. Αντίθετα υπάρχουν κάποιοι ειδικοί, όπως ο καθηγητής Σαρηγιάννης, που σύμφωνα με τα μοντέλα τους εκτιμούν ότι μέχρι τον Απρίλη θα έχουμε ακόμη 15.000 νεκρούς από κορονοϊό. Παρόλα αυτά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εκτιμά ότι μετά από δυο μήνες τα πράγματα θα έχουν αλλάξει…

Είπε λοιπόν το βράδυ της Κυριακής, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι από τις αρχές Μάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο θα μπορεί να συνεδριάζει δια ζώσης. 

Μακάρι η εκτίμηση του περιφερειάρχη να βγει σωστή. Για να γίνει όμως αυτό, λένε πάντα οι ειδικοί, πρέπει να αυξηθούν τα καθημερινά τεστ σε 150.000 από 30-35.000 που γίνονται σήμερα, καθώς επίσης να εμβολιάζονται κάθε μήνα 2.000.000 κάτοικοι της χώρας (μέχρι τέλος Γενάρη προγραμματίζεται να εμβολιαστούν μόνο 200.000 άνθρωποι στη χώρα). Μέχρι τώρα πάντως η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει για να εξασφαλιστούν αυτές οι προϋποθέσεις, παρότι αφορούν τις ζωές μας. 

Στ.Μ.