Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 18:10

Νίκος Ταγαρούλιας

φωτό από την εφημερίδα "Θάρρος"

φωτό από την εφημερίδα "Θάρρος"

Τότε η Νέα Δημοκρατία είχε τα γραφεία της στα “Ψαράκια” και συχνά δίνονταν συνεντεύξεις από τα στελέχη, τοπικά και κεντρικά που έρχονταν από την Αθήνα. Πάντα στα γραφεία ήταν ο Νίκος Ταγαρούλιας, τον οποίο οι δημοσιογράφοι γνωρίσαμε καλά και ο οποίος πάντα ήταν ευγενής, εξυπηρετικός, τυπικός, με ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους. Ήταν ο υπεύθυνος της λειτουργίας των κομματικών γραφείων της Ν.Δ. 

Ήταν όμως ο Νίκος Ταγαρούλιας και μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και ήταν εκείνος που αναλάμβανε τα οργανωτικά των μεγάλων εκδηλώσεων του Συνδέσμου (οι οποίες σταμάτησαν όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση). 

Πρέπει να ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Σύνδεσμος προσκάλεσε στην εκδήλωσή του για την 28η Οκτωβρίου την Άννα Καλουτά. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, γιατί η Άννα Καλουτά, όσο και αν είχε μεγαλώσει, δεν είχε χάσει το μπρίο της. 

Εκεί λοιπόν ακούσαμε για ένα πολύ παλιό συμβάν, όταν η Άννα Καλουτά ταξίδευε με το σιδηρόδρομο, στον οποίο εργαζόταν ο Νίκος Ταγαρούλιας, ενώ ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας της. Ήταν λοιπόν η Καλουτά στο τρένο με το σκυλάκι της, το οποίο όμως δεν ένιωθε πολύ καλά. Η Καλουτά, που του είχε αδυναμία, ζητούσε από τον Νίκο Ταγαρούλια, να κάνει κάτι να βοηθήσει το ζωάκι και εκείνος, για να μη στενοχωρήσει τη διάσημη καλλιτέχνιδα, πήγε στον μηχανοδηγό και του ζήτησε να σταματήσει το τρένο να βγει το σκυλάκι λίγο έξω, κάτι που επαναλήφθηκε και άλλες φορές μέχρι να ολοκληρωθεί το ταξίδι. Πως άλλωστε να χαλάσει κάποιος τότε χατίρι στην Καλουτά; 

Μια ανάμνηση από τον Νίκο Ταγαρούλια, έναν κύριο. Συλλυπητήρια στους ανθρώπους του.

Στ.Μ.