Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 19:48

Μικρά από την Kalamata Journal: Σταθερός στόχος της δημοτικής αρχής ο Βασίλης Τζαμουράνης

Βασίλης Τζαμουράνης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος Βασίλης Τζαμουράνης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος

Ό,τι μεγάλο και μικρό έχει γίνει στο Δήμο Καλαμάτας τα τελευταία σχεδόν σαράντα χρόνια, έχει γίνει με τη συμμετοχή και του Βασίλη Τζαμουράνη, ως διευθυντή επί δεκαετίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας. 

Κανένας δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια δεν αμφισβήτησε την επάρκεια του Βασίλη Τζαμουράνη, αντίθετα όλοι συνεργάστηκαν πολύ στενά μαζί του. 

Και αυτό όχι μόνο επειδή ήταν επαρκής αλλά και γιατί στα χρόνια της υπηρεσιακής του θητείας κοίταζε τη δουλειά του και δεν παραγόντισε. 

Όλα αυτά τα χρόνια όταν οι δημοσιογράφοι του ζητήσαμε κάποια ενημέρωση μας την έδωσε μιλώντας σαν υπηρεσιακό στέλεχος χωρίς οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο. 

Τώρα βέβαια ο Βασίλης Τζαμουράνης είναι πολιτικό πρόσωπο, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ακόμη και να μην είχε εμπλακεί με την πολιτική, θα μπορούσε κάποιος να του κάνει κριτική για τη θητεία του ως διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας ή για προτάσεις του που έγιναν δεκτές από τους δημάρχους αλλά απέτυχαν. 

Άλλο όμως αυτή η κριτική και άλλο αυτό που έγινε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, νεοεκλεγείς στο Δήμο, αμφισβήτησε ουσιαστικά την επιστημονική του επάρκεια, αλλά και την αξιοπιστία του. 

Τι ακριβώς είπε το δείχνει το video της συζήτησης. Δεν είναι τόσο τα λόγια όσο το ύφος του αντιδήμαρχου, που είπε στον Βασίλη Τζαμουράνη ότι μιλάει για το έργο που γίνεται στο Πάρκο χωρίς να έχει πάει να το δει, παρότι επικαλείται ότι πήγε και ότι μεταφέρει αυτά που του είπαν άλλοι.

Κάπως ειρωνικά απάντησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος σε ερώτημα που υπέβαλε και ο Γιάννης Χριστόπουλος, της μείζονος μειοψηφίας, σχετικά με την οδό Ιωάννη Ψαρρέα, εδώ και χρόνια ημιτελή και εγκαταλειμμένη. 

Θα πει κάποιος ότι ο αντιδήμαρχος λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν ελέγχει κάποιες φορές το ύφος του ή ότι δουλεύει πολύ και αισθάνεται ότι αδικείται όταν του κάνουν κριτική που θεωρεί ότι δεν είναι αντικειμενική. 

Δεν είναι όμως μόνο ο αντιδήμαρχος που πρέπει να προσέχει λίγο περισσότερο. Χθες το βράδυ “ξέφυγε” και ο ίδιος ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που πάντα είναι ευγενής. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αναστασόπουλος έκανε την τοποθέτηση του για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στο Πολεμικό Αεροδρόμιο και επειδή αυτά που έλεγε δεν άρεσαν ακούστηκε ο δήμαρχος να σχολιάζει “τι λέει μωρέ;”. 

Διαμαρτυρήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και ο δήμαρχος αμέσως προσπάθησε να διορθώσει, λέγοντας στον Χρήστο Αναστασόπουλο ότι έχει δίκιο. 

Για να επιστρέψουμε πάντως στο θέμα με τον Βασίλη Τζαμουράνη, φαίνεται ότι ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας είναι σταθερός στόχος για τη δημοτική αρχή. 

Έχουν προηγηθεί δηλώσεις του δημάρχου, σε σχετικά πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταξη Τζαμουράνη, ότι δηλαδή σύμβουλοί της του επιτίθενται συνεχώς. 

Ίσως αυτά να συνδέονται με τις επόμενες εκλογές, για τις οποίες πάντως είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη για να ξεκινήσει η σεναριολογία.

Μέχρι σήμερα, παρότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είναι πολλές οι δημοτικές ομάδες, υπάρχει ένα σοβαρό μπορούμε να πούμε επίπεδο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που θα μπορούσαν να βάζουν μπουρλότο σε κάθε συνεδρίαση, έχουν μετριοπάθεια και δεν ανεβάζουν τους τόνους. Ας διαφυλαχτεί αυτό το επίπεδο. 

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας όπου ο Δημήτρης Φαββατάς, της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε από το δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα για τα δύο άτομα που έχει ορίσει ως εκπροσώπους του στο ίδρυμα “Η Στέγη της Εκκλησίας”. 

Ο δήμαρχος, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, είπε ότι θα ενημέρωνε ποιους όρισε όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά ξεχάστηκε. 

Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο δήμαρχος δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνούν τι λένε. Γιατί λοιπόν επί δύο συνεδριάσεις δεν έχει ανακοινώσει τους εκπροσώπους του δήμου στο Ίδρυμα; 

Είναι το ίδρυμα που σύμφωνα με καταγγελία των απολυμένων εργαζομένων δεν τους καταβλήθηκε το δώρο των Χριστουγέννων στο χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 13 Γενάρη. 

Ο Δημήτρης Φαββατάς ρώτησε λοιπόν, επίσης για δεύτερη φορά, εάν συμφωνεί ο δήμαρχος να μη δίνεται το δώρο σε ένα ίδρυμα όπου συμμετέχουν και εκπρόσωποι του δημάρχου. 

Και ο δήμαρχος απάντησε όπως είχε απαντήσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο και δεν εμπλέκεται…

Στ.Μ.