Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 14:04

Μικρά από την Kalamata Journal: Μα τι μυρίζει τόσο άσχημα στο βουνό;

Τι είναι αυτό που βρωμάει και ζέχνει στην περιοχή των Πέντε Δρόμων, στον Ταΰγετο; Ρητορική η ερώτηση θα σκεφτεί κάποιος και αμέσως θα απαντήσει μα φυσικά τα σκουπίδια από τη Μαραθόλακκα. Μα γιατί να βρωμάνε τα σκουπίδια, αφού ο Δήμος, κάθε φορά που τίθεται θέμα, δηλώνει με κατηγορικό τρόπο ότι στη Μαραθόλακκα γίνεται διαχείριση και δεν υπάρχουν χύμα σκουπίδια…

 Σε πρόσφατη δε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος -όταν ο Δημήτρης Οικονομάκος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε για πολλοστή φορά ότι η βρώμα φτάνει μέχρι την περιοχή της Καλλιθέας και πως κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να βγουν στον κήπο και το μπαλκόνι τους- απάντησε ότι στον ίδιο δεν έχει γίνει τέτοια διαμαρτυρία. Πρόσθεσε όμως ότι ο Δήμος τακτικά κάνει χρήση αποσμητικών που εξουδετερώνουν το πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι βρωμάει. Και η βρώμα δεν είναι μόνο θέμα οσμής. Και να εξουδετερωθεί η αφόρητη μυρωδιά με αποσμητικά το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και να είναι παντοτινό. 

Εκτός εάν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος πιέσει και ο περιφερειάρχης κάνει αυτό που ζητούσε όταν εκείνος ήταν δήμαρχος, να πληρώσει δηλαδή η Περιφέρεια ώστε να φύγουν από τη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου τα σκουπιδοδέματα. 

Μέχρι τότε ας ρίχνει ο Δήμος λίγο παραπάνω αποσμητικό. Δεν είναι δυνατόν να βρωμάει έτσι ένα τόσο όμορφο φαράγγι και κάθε περαστικός να σκέπτεται πόσο κουτοπόνηρο είναι να πηγαίνουν οι Δήμοι τα σκουπίδια τους σε τόσο όμορφες περιοχές της φύσης αλλά σε σημεία που δεν φαίνονται από τους δρόμους για να μην τους πάρουν χαμπάρι δήθεν…

Στ.Μ.