Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:49

Μικρά από την Kalamata Journal: Η ανασφάλεια της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για τον Παναγιώτη Νίκα

Βασίλης Τζαμουράνης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Νίκας Βασίλης Τζαμουράνης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Νίκας

Στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου υπάρχουν πολλές χιλιάδες δεμάτια με υπολείμματα σκουπιδιών. Είναι θαμμένοι επίσης χιλιάδες τόνοι σκουπίδια. Υπάρχει τεράστια ποσότητα από το λεγόμενο κομπόστ… Δεν υπάρχει όμως σύστημα πυρασφάλειας! Και έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας αυτού του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου... 

Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός δήμαρχος και αντιδήμαρχος καθαριότητας στο παρελθόν, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη μέχρι τώρα θητεία του ως δημάρχου έχει ασχοληθεί με αυτό το επικίνδυνο κενό για την πυρασφάλεια της περιοχής. 

Όμως όλα γίνονται απελπιστικά αργά. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου της πυρασφάλειας έχει πραγματοποιηθεί, είχε βγει προσωρινός ανάδοχος, ο οποίος όμως δεν πήγε να υπογράψει τη σύμβαση και το έργο, όπως αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή, θα δοθεί στον επόμενο μειοδότη. 

Όμως κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος υπήρξε μια ακόμη κόντρα της δημοτικής αρχής με τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη. 

Ο κ. Τζαμουράνης σχολίασε ότι είναι το τρίτο καλοκαίρι, στη θητεία του κ. Βασιλόπουλου, που η Μαραθόλακκα είναι χωρίς πυρασφάλεια. 

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ενοχλήθηκε και απάντησε ότι ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι δύο καλοκαίρια δήμαρχος και όχι τρία. 

Και αμέσως μετά ενέπλεξε στο ζήτημα τον πρώην δήμαρχο και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. 

Είπε συγκεκριμένα ο Γιώργος Φάβας στον Βασίλη Τζαμουράνη να ξεκαθαρίσει εάν η κριτική του είναι μόνο προς τον σημερινό δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο ή και προς τον προηγούμενο, Παναγιώτη Νίκα. Πρόσθεσε δε ότι εάν η κριτική αφορά και τον πρώην δήμαρχο τότε δεν υπάρχει πρόβλημα όμως αν αυτή στρέφεται μόνο προς τον σημερινό δήμαρχο τότε, άφησε να εννοηθεί, η κριτική είναι άδικη. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Τζαμουράνης απέφυγε να κάνει κριτική στον προηγούμενο δήμαρχο και επικέντρωσε στον σημερινό, παρότι δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία για τη Μαραθόλακκα. 

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Γιώργος Φάβας δείχνει, κατά την άποψή μας, ότι η δημοτική αρχή νιώθει μια ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τον πρώην δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. 

Γιατί αν η δημοτική αρχή ένιωθε σιγουριά για τη στήριξη της από τον πρώην δήμαρχο, τότε δεν θα έβλεπε τον Βασίλη Τζαμουράνη τόσο ανταγωνιστικά και απειλητικά για τη σχέση της με τον Παναγιώτη Νίκα. 

Μήπως όμως νευριάζουν άδικα στη δημοτική αρχή Καλαμάτας; Μήπως πρέπει να κάτσουν και να σκεφτούν, ποιος τελικά χρειάζεται περισσότερο ποιον, ενόψει των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών; Η δημοτική αρχή την περιφερειακή αρχή ή η περιφερειακή αρχή τη δημοτική αρχή;

Στ.Μ.