Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 16:19

Γιορτή νοσηλευτή και μαίας στο Νοσοκομείο με αναγγελία νέων προσλήψεων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τους ανθρώπους που βιώνουν άμεσα τον πόνο των ασθενών, καθώς και τις γυναίκες που φροντίζουν ώστε οι εγκυμονούσες να διανύσουν με ομαλότητα και υγεία την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, δηλαδή τους νοσηλευτές και τις μαίες αντίστοιχα, αφορούσε η γιορτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, από τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το Σωματείο Εργαζομένων. Ήταν γιορτή στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μαιών (5 Μάη) και της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών (12 Μάη). Στην εκδήλωση ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ανήγγειλε την πρόσληψη 20 νοσηλευτών μέχρι το τέλος Αυγούστου και έθεσε το στόχο για την πρόσληψη άλλων 20 την επόμενη χρονιά...

Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι ο νοσηλευτικός κλάδος είναι ο πρωταγωνιστής και ο βασικός πυλώνας του νοσηλευτικού συστήματος. Μίλησε επαινετικά για το νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα για το ότι βιώνει έντονα τον πόνο των ασθενών και των συνοδών τους και φροντίζει να τον απαλύνει, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εργασία του.

Ο διοικητής ανέφερε ότι ο νοσηλευτικός κλάδος είναι από τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης της χώρας, διότι και μεγάλες απώλειες των αποδοχών τους έχουν υποστεί οι νοσηλευτές και είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, χάρη στην εξορθολογική διαχείριση των πόρων του, κατάφερε να εξοικονομήσει χρήματα και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 20 νοσηλευτών. Εκτίμησε ότι οι 20 νέοι εργαζόμενοι θα πιάσουν δουλεία το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια της διοίκησης είναι να προσληφθούν ακόμη 20 νοσηλευτές την επόμενη χρονιά.

Στην ανεκτίμητη, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των νοσηλευτών και των μαιών, αναφέρθηκε η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Κέλλυ Ζέρβα. Τόνισε ότι ο γιατρός χωρίς τον νοσηλευτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του και επέμεινε ότι ο ρόλος των νοσηλευτών και των μαιών είναι αναντικατάστατος.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Γκούζου, η μαία Βασιλική Κορογώνα και η προϊσταμένη της Αιμοδοσίας Αργυρώ Πουλέα.
Στ.Μ.