Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 23:09

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο ΚΚΕ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο ΚΚΕ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

“ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ” 
Να αναγνωρίσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καλεί το ΚΚΕ η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, απαντώντας σε επιστολή της γραμματέα της κομματικής οργάνωσης Υγείας Καλαμάτας του ΚΚΕ, Ηρούς Αποστολοπούλου, με αφορμή την επιστολή της μετά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, στην 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Καλαμάτας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι η προσέλευση πολιτών και ασθενών στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Καλαμάτας έχει υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με πριν δύο χρόνια…

Η απάντηση της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έχει ως εξής:

Με αφορμή την επιστολή της γραμματέα της κομματικής οργάνωσης υγείας Καλαμάτας του ΚΚΕ στον τύπο, παραθέτουμε επίσημα στοιχεία για την λειτουργία του ΠΕΔΥ( Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου) που αποδεικνύουν την προσπάθεια που γίνεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τα συγκριτικά στοιχεία αφορούν το ΑΠΡΙΛΙΟ μήνα του 2016 και του 2018.

Οσον αφορά την ΠΡΟΛΗΨΗ στην οποία αναφέρθηκε η γραμματέας έγιναν τα εξής:

Οι οδοντίατροι εφαρμόζουν προληπτικό έλεγχο στα σχολεία.

Οι επισκέπτριες αδελφές κάνουν προληπτικό έλεγχο στα βιβλιάρια υγείας των μαθητών στα σχολεία για τους εμβολιασμούς.

Λειτούργησε τμήμα ψυχοπροφυλακτικής με μαθήματα ανώδυνου τοκετού, το μοναδικό στην Πελοπόννησο

Είμαστε ευχαριστημένοι; Όχι. Οι προσπάθειες βελτίωσης της πρωτοβάθμιας υγείας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με την πλήρη λειτουργία των ΤΟΜΥ.

Η οργάνωση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας περίθαλψης που περιέχεται στον πρώτο νόμο για το ΕΣΥ το 1983 ουσιαστικά ξεκίνησε τώρα απο το μηδέν.

Ευτυχώς η ίδια η γραμματέας παραδέχεται στην επιστολή της ότι τα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση και στον χώρο της υγείας ήταν “ωκεανός”.

Θα περιμέναμε από ένα κόμμα που στηρίζει απόλυτα τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης να εκτιμήσει την προσπάθειά μας και να σταθεί αρωγός στην καλύτερη και ταχύτερη εφαρμογή της, χωρίς μικροπολιτικές στείρες αντιπαραθέσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ”.