Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 11:52

Δέκα χρόνια Συνέδριο Υγείας: Ένα σημαντικό επιστημονικό κεφάλαιο για την ιατρική κοινότητα

Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, Παναγιώτης Κουσούλης Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, Παναγιώτης Κουσούλης

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΕΤΡΙΝΩΝ 
Γιατροί, επαγγελματίες της υγείας αλλά και οποιοσδήποτε από τους πολίτες ενδιαφέρεται, μπορούν αύριο, Παρασκευή, στο Μέγαρο Χορού και στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 10ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας, να παρακολουθήσουν μια ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. “Αστρονομία νετρίνων. Ανιχνεύοντας το σύμπαν μέσα από τη θάλασσα της Μεσσηνίας” το θέμα της, με ομιλητή τον Χρήστο Μάρκου, διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Το Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό και ένα σημαντικό επιστημονικό κεφάλαιο για την ιατρική κοινότητα του Νομού, τόνισαν, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, αντιπρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και συντονιστής διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τον Παναγιώτη Κουσούλη, πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, ωτορινολαρυγγολόγο...

Όπως σημείωσαν οι γιατροί στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, το 10ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας θα ξεκινήσει με κλινικό φροντιστήριο στις τρεις μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Μέγαρο Χορού και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ με την παρουσίαση βραβευμένων εργασιών και με τα συμπεράσματα. Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή στις οχτώ το βράδυ και στη συνέχεια θα δοθεί η ομιλία για την αστρονομία των νετρίνων.

Το 10ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας έχουν διοργανώσει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου και είναι υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γιατρών και επαγγελματιών υγείας έχουν ξεπεράσει τις 250 και αναμένεται να πλησιάσουν τις 300.

Ο κ. Σκρεπέτης προσκάλεσε με χαρά και με τιμή, όπως τόνισε, τους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας να συμμετέχουν στο συνέδριο, το οποίο τόνισε ότι έχει ήδη μια δεκαετή ιστορία συνεχούς και επιτυχημένης προσφοράς στην ιατρική κοινότητα. Συνέχισε σημειώνοντας ότι “παρά την οικονομική κρίση και τους περιορισμένους πόρους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας είναι σταθερά και ομόφωνα προσανατολισμένο στη συνέχιση και εξέλιξη του θεσμού, με το σκεπτικό ότι ο πλούτος της ιατρικής γνώσης δεν μπορεί να αποδεχθεί ως εμπόδιο την ένδεια χρημάτων και μέσων”. Πρόσθεσε επίσης ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει καταρτίσει ένα επιστημονικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου και έχει δώσει τη δυνατότητα ευρείας ανταλλαγής απόψεων των συνέδρων, ενώ σημείωσε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση, μέσα από τη συνάντηση του ιατρικού κόσμου καθώς και των επαγγελματιών υγείας, δίνει την ευκαιρία για τη ενίσχυση των σχέσεων των ανθρώπων που φροντίζουν και συμβάλλουν για την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Κουσουλής επέμεινε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που αποτελεί εκδήλωση της βούλησης της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας για την παροχή και την ανταλλαγή γνώσης μεταξύ της ιατρικής κοινότητας. Υπογράμμισε ότι το Συνέδριο Υγείας αποτελεί πολύ ψηλό επιστημονικό κεφάλαιο για τον ιατρικό κόσμο του Νομού, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι η είσοδος του κοινού στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, στις οχτώ το βράδυ στο Μέγαρο Χορού καθώς και στην ομιλία για την αστρονομία των νετρίνων, είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

Στ.Μ.