Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 20:44

Κάλεσμα των νέων έως 25 ετών σε μια χρήσιμη εκδήλωση για την ψυχική υγεία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 
Στόχος είναι η συμμετοχή των νέων της Καλαμάτας σε ένα ταξίδι εμπειριών στην Ψυχική Υγεία. Πρόκειται για το στόχο της εκδήλωσης που οργανώνει για την Τετάρτη 10 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Θάλπος Καλαμάτας”, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Θάλπος - Ψυχική Υγεία”. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε νέους ηλικίας από 15 έως 25 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, από τις εννιά τοπρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο...

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “reMind ο Λόγος στους νέους”.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι εμπειριών στην ψυχική υγεία μέσα από διαδραστικές ενέργειες, όπως:
awareness quiz (μύθοι και πραγματικότητες για την ψυχική υγεία)
Ι had a black dog (προβολή βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κατάθλιψη- με ελληνικούς υπότιτλους)
canvas painting (Ακούγοντας μουσική δίνω χρώμα στο συναίσθημα μου και μαζί συνθέτουμε τον καμβά της ψυχικής υγείας.)
positive feeling wall (Εκφράζω με λέξεις ένα θετικό συναίσθημα)
Let’s get creative (Δημιουργική απασχόληση)
Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα ψυχικής υγείας, με κύριο στόχο την «αφύπνιση» τους για τη σημασία της καλής ψυχικής υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Τσικρικού και την κυρία Γλέζου στο 27210 84 097 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής μέριμνας από το 2005, και λειτουργεί σύμφωνα με το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ψυχικής υγείας, του Προγράμματος «Ψυχαργώς» υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.
Η προσφορά του «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» παρουσιάζεται κυρίως μέσα από τις δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, το «Θάλπος Αττικής» και το «Θάλπος Καλαμάτας», οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν από επαγγελματίες υγείας παρέχοντας εξειδικευμένες και πιστοποιημένες από το Υπουργείο Υγείας υπηρεσίες στην υποστήριξη ασθενών με βαριά ψυχικά νοσήματα.
Οι Μονάδες μας, στα πλαίσια των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, διοργανώνουν προγράμματα, εκδηλώσεις και σεμινάρια ενημέρωσης για το ευρύτερο κοινό σχετικά με τη ψυχική υγεία και την καταπολέμηση του στίγματος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thalpos.org.gr, τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/ThalposMentalHealth, να καλέσετε το Τμήμα Επικοινωνίας στο 2108668365 ή μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..”.