Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 19:48

Δεν θα κοπεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Από τη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη διεύρυνση και όχι περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας Από τη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη διεύρυνση και όχι περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ 
Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα συνεχίσει να καταβαλλεται σε όλους τους σημερινούς δικαιούχους του, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το οποίο επίσης σημείωσε ότι όχι μόνο δεν συζητείται η κατάργησή του αλλά προωθείται η διεύρυνση των κατηγοριών εργαζομένων που το δικαιούνται. Σημειώνεται ότι χθες οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία (και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας) πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις ενάντια σε τυχόν σχεδιασμούς για τον περιορισμό των δικαιούχων…

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα εξής: “Το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα προβλέπει τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου 2019, σε όλους τους δικαιούχους, όπως προβλέπεται στο άρθρο 396 παρ. 12 του ν 4512/2018.

Αμέσως μετά την ψήφιση  της ρύθμισης θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Κατά συνέπεια, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα δεν διακόπτεται  η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας έχει διαβεβαιώσει κατ΄ επανάληψη τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, ότι όχι μόνο δεν συζητείται η κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, αλλά προωθείται η διεύρυνση των κατηγοριών που το δικαιούνται με επιπλέον επαγγελματίες υγείας που αδιαμφισβήτητα εντάσσονται σε καθεστώς ανθυγιεινής εργασίας”.