Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 22:26

Στον υπουργό Υγείας ο Περικλής Μαντάς για τις ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομείο Καλαμάτας-Κυπαρισσίας

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα Γιάννη Κωτσιόπουλο συνάντησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, με θέμα τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, θέμα που έχει πάρει διαστάσεις μετά και τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφράσει για την κατάσταση θεσμικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας στην περιοχή μας…

Ο Περικλής Μαντάς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι το πρόβλημα οφείλεται και στην “ανεξήγητη καθυστέρηση” της προηγούμενης για την πρόσληψη ιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ειδικότερα ο Περικλής Μαντάς σημειώνει: “Τις τελευταίες ημέρες, θεσμικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας της Μεσσηνίας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο που αυτές εγκυμονούν, για την δημόσια υγεία στο Νομό μας.

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, συζητήσαμε διεξοδικά την διαμορφωμένη κατάσταση και τις πρωτοβουλίες, που ήδη έχει αναλάβει το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, που αφορούν την έλλειψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας.

Ειδικότερα για τα νοσοκομεία στο Νομό μας, έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας άμεση καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Νέες θέσεις επικουρικών ιατρών έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς επίσης έχουν ήδη δρομολογηθεί, έπειτα από ανεξήγητη καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης, νέες θέσεις ιατρών για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης, για τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας”.