Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 11:00

Διαμαρτύρεται για το Νοσοκομείο και η Ομοσπονδία Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Την έντονη διαμαρτυρία της για την ‘τραγική’, όπως αναφέρει, λειτουργία του Νοσοκομείου της  Κυπαρισσίας εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας, καλώντας όλους τους αρμόδιους  φορείς  να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα… 

Επικαλούμενη τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μαρτυρίες μελών της αλλά και πολιτών της Κυπαρισσίας, η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει θλίψη, οργή και ανησυχία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εν λόγω Νοσοκομείο, αναφέροντας κλειστές κλινικές και υπολειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εκφράζει παράλληλα την συμπαράστασή της στους θεσμοθετημένους φορείς της Τριφυλίας «που αγωνίζονται και απαιτούν ομαδικά και άμεσα  την επίλυση του θέματος».  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας  με θλίψη και οργή παρακολουθεί την παρατεταμένη  τραγική  κατάσταση στην οποία  έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και μαρτυρίες μελών μας  και συμπατριωτών μας.

Η Κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Τριφυλίας κι ενός σημαντικού μέρους της Ολυμπίας, έχει προκαλέσει  ανησυχία και αγανάκτηση σε όλους λόγω της πολύ κακής  λειτουργίας του, αφού αναφέρονται  κλειστές κλινικές  και  άλλες  να υπολειτουργούν  λόγω έλλειψης προσωπικού.

Καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η  κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της στην Υγεία, που εξασφαλίζεται με την  πρόσβαση  σε νοσοκομεία που λειτουργούν με σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονα  μηχανήματα  και κυρίως με προσωπικό άριστα  εκπαιδευμένο.

Επειδή οι Τριφύλιοι, όπως γενικώς οι Έλληνες πολίτες, υπερφορολογούνται  επί αρκετά χρόνια  χωρίς  να διαπιστώνουν ανταποδοτικότητα  των οφειλομένων από την Πολιτεία υπηρεσιών  και κυρίως στον τόσο κρίσιμο τομέα της Υγείας.

Για τους λόγους αυτούς, η Ομοσπονδία μας, εκφράζοντας  τα αισθήματα αγανάκτησης των μελών μας και πιστεύουμε όλων των συμπατριωτών μας, διαμαρτύρεται έντονα για  την αδυναμία  του κράτους να ανταποκριθεί στην στοιχειώδη  υποχρέωσή του να περιφρουρεί την υγεία των πολιτών.

Η Ομοσπονδία συμπαραστέκεται στους  θεσμοθετημένους  φορείς της Τριφυλίας που αγωνίζονται και απαιτούν ομαδικά και άμεσα την επίλυση του θέματος.

Καλεί όλους τους αρμόδιους  φορείς  και κυρίως το Υπουργείο Υγείας να επιλύσουν χωρίς καμία καθυστέρηση το πρόβλημα».