Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 16:43

Ο Πολάκης υπεύθυνος για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, υποστηρίζει ο Μίλτος Χρυσομάλλης

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης είναι ο υπεύθυνος για το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τόνισε σε τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής για τους νέους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, Μίλτος Χρυσομάλλης. Στην ίδια τοποθέτηση ο βουλευτής πρότεινε την τήρηση και συλλογή συγκεκριμένων οικονομικών στοιχείων από το κόστος λειτουργίας κλινικών, από τα οποία μπορούν να προκύψουν πολύτιμα συμπεράσματα και μέτρα για τον ορθολογισμό του συστήματος προς όφελος της ίδιας της δημόσιας υγείας. Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία τόνισε επίσης ότι έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού…

Ειδικότερα σε σχετικό δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη, σημειώνονται τα εξής: “Το κρίσιμο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Παύλος Πολάκης, ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του, κατά την ακρόαση των νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και τη διατύπωση γνώμης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής…

Γιατί με ευθύνη του κ. Πολάκη και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ψηφίστηκε το άρθρο 129 του Ν. 4600/2019, με το οποίο δινόταν η δυνατότητα αλόγιστης μετακίνησης γιατρών μεταξύ νοσηλευτικών μονάδων του ίδιου νομικού προσώπου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πρόβλημα που δημιουργούσε στη λειτουργία των μονάδων.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο βουλευτής Μεσσηνίας στηλίτευσε την ωραιοποιημένη κατάσταση που προσπάθησε να περιγράψει ο κ. Πολάκης σε σχέση με τα νοσοκομεία της χώρας και αναφερόμενος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είπε ότι αντιμετωπίζει ένα μπαράζ παραιτήσεων γιατρών λόγω συνθηκών. 

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης υπογράμμισε τη μεγάλη ανάγκη για τη ψηφιοποίηση του κόστους των κλινικών των νοσοκομείων στο πλαίσιο της αξιολόγησης γιατρών και κλινικών, μια πρόταση που απέσπασε θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους βουλευτές και τους νέους διοικητές. Η ψηφιοποίηση θα επιτρέψει την σύγκριση κόστους των ιατρικών πράξεων ανά νοσοκομείο, νομό και βέβαια ανά γιατρό, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στην ορθή αξιολόγηση των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων χωρίς εκπτώσεις για την υγεία των πολιτών. Τέλος, απευθυνόμενος στο νέο διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. τόνισε την υψηλή προτεραιότητα που πρέπει να έχει στην ατζέντα του το ζήτημα του ιατρικού τουρισμού ειδικά για τη Μεσσηνία”.