Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 02:08

Χαρίτσης για υποστελέχωση Νοσοκομείου Κυπαρισσίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε προσλήψεις αλλά η Ν.Δ. τις “πάγωσε”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ” 
Τα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα ήταν υπό έλεγχο με τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι οποίες όμως “πάγωσαν” από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι λύσεις για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπάρχουν αλλά για να εφαρμοστούν χρειάζεται πολιτική βούληση…

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωση του Αλέξη Χαρίτση για το ζήτημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σημειώνονται τα εξής: “Τα προβλήματα υποστελέχωσης με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προς όφελος των πολιτών της Μεσσηνίας, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. 

Στην κατεύθυνση αυτή στόχευαν οι ενέργειες που είχε εκκινήσει το υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκηρύσσοντας την πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και επικουρικού προσωπικού (διοικητικού, τεχνικού και προσωπικού καθαριότητας), αλλά και προχωρώντας στην ριζική ανακαίνιση των χώρων του νοσοκομείου, στην αντικατάσταση του παλαιωμένου εξοπλισμού του και στη συνολικότερη υλικοτεχνική του αναβάθμιση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ριζική ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου το Νοέμβριο του 2017.

Ειδικότερα, για την προκήρυξη προσλήψεων που δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας το Μάιο του 2019, αυτή "πάγωσε" τον Ιούλιο από τη νέα ηγεσία του υπουργείου, εντείνοντας για ακόμη μια φορά τις αγωνίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Είναι απαραίτητο το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια να συνεργαστούν αποτελεσματικά όχι μόνο για να "ξεπαγώσουν" οι προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να μην μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού που αναμένεται να προσληφθεί. Η επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος είναι ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής”.