Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 13:35

Άγγελος Χρονάς: «Τη μεγαλύτερη σημασία στον καρκίνο του μαστού την έχει η πρόληψη»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον αγώνα ‘Greece Race for the Cure’, που πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή) στην Αθήνα βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, χειρουργός, Άγγελος Χρονάς...

Με αφορμή τον εν λόγω αγώνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής, με σύνθημα την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, ο ίδιος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:  

«Το πρωί της Κυριακής παρευρέθηκα στον αγώνα Greece Race for the Cure στην Αθήνα. Έναν αγώνα που είχε και Μεσσηνιακές συμμετοχές. Συμμετείχαν άτομα από τον Σύλλογο «ΞαναρχίΖΩ» και από τον Σύλλογο δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Το Greece Race for the Cure είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.
Φέτος ο αγώνας είχε «σύμμαχο» και τον 33ο γύρο της Αθήνας σε μία διαδρομή 10 χλμ.
Πρόκειται για σημαντική διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει γύρω από τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψη του. Αλλά και να δείξει την αλληλεγγύη στις γυναίκες που δίνουν το δικό τους αγώνα και τη δική τους μάχη για να κερδίσουν τη ζωή τους.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε θέματα εθελοντισμού και δείχνει πως δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά μας και η στήριξή μας σε όσους έχουν προβλήματα.
Με την παρουσία μου θέλησα κι εγώ, ως γιατρός, να στείλω το μήνυμα πως εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η πρόληψη.
Θέλω, δε, να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα και κυρίως τα μέλη του Συλλόγου «ΞαναρχίΖΩ» και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Άγγελος Χρονάς
Χειρουργός
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ΝΔ»