Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 18:36

Χαραμάδα αισιοδοξίας από τον Σ. Τσιόδρα, 31 νέα κρούσματα, νέα φάρμακα αρνητικοποιούν τον ιό

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ 2.000-3.000 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 
Μια χαραμάδα αισιοδοξίας άφησαν οι σημερινές ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, δεδομένου ότι ανέφερε πως στην Κίνα δημιουργήθηκε φάρμακο το οποίο φαίνεται ότι αρνητικοποιεί τον κορονοϊό σε τέσσερις μέρες, ενώ στη Γαλλία χρησιμοποιείται σχήμα φαρμάκων, το οποίο χρησιμοποιείται και στα νοσοκομεία στην Ελλάδα, το οποίο σε μεγάλο ποσοστό επίσης αρνητικοποιεί τον ιό σε έξι μέρες. Σε ό,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι είναι 31...

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 418, τα νέα κρούσματα σε 31, τα 64 κρούσματα είναι απροσδιόριστης μετάδοσης, 79 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων αγγίζει τα 70 έτη, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από την Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν εξεταστεί περισσότερα από 6.000 δείγματα. 

Ο κ. Τσιόδρας επιπλέον υπερασπίστηκε την στρατηγική που ακολουθείται στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι εφικτό στη χώρα να γίνουν έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό και πως η στρατηγική της χώρας είναι σε συμφωνία με τις διεθνείς οδηγίες. 

Ανέφερε δε ότι η εκτίμηση της αρμόδιας ομάδας πραγματογνωμόνων είναι ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα τα περιστατικά ανέρχεται σε 2.000-3.000.